Εκλογές στα Ταμεία, ΤΕΑΥΦΕ & ΤΑΥΦΕ

 


Σχετικά με τις εκλογές στα Ασφαλιστικά μας Ταμεία

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΙ ΑΞΟΝΕΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΑΣ

Συνάδελφοι ασφαλισμένοι,

Στις 3, 4 και 5 Μαΐου 2023 γίνονται εκλογές στα Ταμεία μας.  Η Ομοσπονδία μας καλεί τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες στο φάρμακο να συμμετέχουν μαζικά στις εκλογές στο ΤΕΑΥΦΕ και το ΤΑΥΦΕ.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ & Η ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΜΑΣ:

 • Ηλεκτρονική πρόσβαση των ασφαλισμένων στην ατομική τους μερίδα.
 • Ψηφιακός Μετασχηματισμός και μετάβαση σε ψηφιακό περιβάλλον με αυτοματοποιημένες λειτουργίες και έκδοση ηλεκτρονικής σύνταξης και εφάπαξ.
 • Ταυτότητα πληρωμής ασφαλιστικών εισφορών και διασύνδεση με τρίτα συστήματα διαλειτουργικότητας και ελέγχου.
 • Εξάλειψη των ελλειμμάτων:
  • Μέσω της διεύρυνσης της ασφαλιστικής βάσης με ταυτόχρονη μείωση της εισφοροδιαφυγής, της εισφοροαποφυγής και της υπασφάλισης.
  • Δημιουργία αυτοχρηματοδοτούμενων περιφερειακών κέντρων ελέγχων. Δεν χαρίζουμε τις εισφορές μας σε κανέναν, είτε άμεσα είτε έμμεσα, όπως προτείνουν ή αφήνουν να εννοηθεί κάποιοι επιτήδειοι!
  • Για το ΤΑΥΦΕ: Μετάβαση σε νέο οικονομικό σύστημα νοητής κεφαλαιοποίησης (NDC) με τη συμμετοχή στο έλλειμμα όλων των ηλικιακών ομάδων: παλαιοί ασφαλισμένοι πριν το 1992, νέοι ασφαλισμένοι μετά το 1993 και νέο-εισερχόμενοι στο περιβάλλον του νέου οικονομικού συστήματος (NDC).

Ενίσχυση της ανταποδοτικότητας των εισφορών με καλύτερα εφάπαξ και διαγενεακή αλληλεγγύη στις αδύναμες κοινωνικές ομάδες του κλάδου μας.

 • Για το ΤΕΑΥΦΕ: Ολοκλήρωση της αποθεματοποίησης του αναλογιστικού ελλείμματος με διαρθρωτική αναλογιστική μελέτη βιωσιμότητας του Ταμείου, ενισχύοντας παράλληλα την ανταποδοτικότητα των εισφορών και τις παρεχόμενες συντάξεις.
 • Εκσυγχρονισμό των καταστατικών των δύο Ταμείων στα νέα οικονομικά συστήματα και σε ψηφιακό περιβάλλον λειτουργίας, με δημόσια πανελλαδική διαβούλευση και έγκριση από τους ίδιους τους ασφαλισμένους.
 • Διεύρυνση των σκοπών αναφορικά με ασφαλιστικούς ή άλλους κινδύνους, μετά από ειδική προς τούτο αναλογιστική μελέτη και αφού έχει ολοκληρωθεί η αποθεματοποίηση των Ταμείων (πχ: επαναφορά προσωπικών δανείων ή και κατασκηνώσεων[1], συμπληρωματικές παροχές υγείας, μακροχρόνια ανεργία, κλπ.).
 • Επαγγελματική διαχείριση των αποθεματικών με σταθμισμένη διασπορά του επενδυτικού κινδύνου σε ένα ασταθές ευρωπαϊκό και παγκόσμιο περιβάλλον, μέσα από την ίδρυση ειδικού ενιαίου επενδυτικού φορέα, αυστηρά ελεγχόμενου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ή την Τράπεζα της Ελλάδος, με κατοχυρωμένη την ασφάλεια στη διαχείριση, με υψηλότερες αποδόσεις και με ελαχιστοποίηση του λειτουργικού κόστους και του επενδυτικού κινδύνου, με ταυτόχρονη κάλυψη του αναλογιστικού ελλείμματος εντός εύλογου χρονικού διαστήματος.

Κλείστε τα αυτιά σας στις σειρήνες του λαϊκισμού και σε αυτούς που, είτε από άγνοια κινδύνου είτε από έλλειψη γνώσης είτε από σκοπιμότητα, εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα!

Στηρίζουμε τα Ταμεία μας (ΤΕΑΥΦΕ & ΤΑΥΦΕ), προασπίζουμε τη θεσμική τους λειτουργία και τη διαφάνεια, και προστατεύουμε το κύρος και την προσωπικότητα των νέων θεσμών.

 • Για το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΕΑΥΦΕ ΝΠΙΔ (κλάδος επικουρικής σύνταξης) ψηφίζουμε και στηρίζουμε τους:

Δημήτριο Αθανασίου,

Νικόλαο Βαλιάνο,

Κωνσταντίνο Μπάμπαλη, και

Κωνσταντίνο Τσιμτσίρη

 • Και για την Ελεγκτική Επιτροπή τον

Δημήτρη Χιώνη

 • Για το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΥΦΕ ΝΠΙΔ (κλάδος εφάπαξ παροχών) ψηφίζουμε και στηρίζουμε τους:

Κωνσταντίνα Βίτσα

Σπύρο Κουκάκη

Χρήστο Λάζαρη

Νίκο Μάινα,

Γιώργο Φικιώρη, και

Άννα Χίου

Για το Διοικητικό Συμβούλιο σταυρώνετε μέχρι 5 υποψηφίους.

 • Και για την Ελεγκτική Επιτροπή τους:

Εμμανουήλ Διαμάντα

Θεόφιλο Καρδόπουλο

Γεώργιο Παυλόπουλο

Στέλιο Τζαμάρα, και

Απόστολο Τιμολέων

Για την Ελεγκτική Επιτροπή σταυρώνετε μέχρι 3 υποψηφίους.

Φέρνουμε την ελπίδα, διαμορφώνουμε το νέο, σεβόμαστε το παρελθόν, αλλά αντιστεκόμαστε στο παλιό και ξεπερασμένο!

Σ’ αυτόν τον ωραίο αγώνα, σας καλούμε όλους να συστρατευθούμε και να συνεργαστούμε!

Είμαστε μια νέα ομάδα, για μια νέα αρχή, με νέα δυναμική!  Μας ενώνουν πολλά περισσότερα απ’ αυτά που μας χωρίζουν!

Η ελπίδα είναι το όραμά μας και η πολυφωνία η δημοκρατία μας!

 Οι δικές μας δεσμεύσεις είναι οι αξίες που υπηρετούμε!

Δείτε μας και ακούστε μας στο νέο μας κανάλι στο YouTube:  https://youtu.be/mvUkMFGOyfE

Γραμματεία Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου