Χρηματοδότηση σε κέντρα φροντίδας ατόμων με αναπηρία

 

Τέλος στο χρηματοδοτικό κενό βάζει η νέα KYA που εξασφαλίζει τη χρηματοδότηση των Κέντρων Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας ατόμων με αναπηρία.

Σύμφωνα με αυτήν, όλα τα ΚΔΗΦ θα συμβάλλονται πλέον με τον ΕΟΠΥΥ, έτσι ώστε να χρηματοδοτούνται από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Επιπλέον, προβλέπεται και η κάλυψη των ανασφάλιστων συμπολιτών.

Πρόκειται για μία απόφαση κομβικής σημασίας για τα ΚΔΗΦ, δεδομένου ότι συμβάλλουν στην πρόληψη της ιδρυματοποίησης, την κοινωνικοποίηση, τη φροντίδα και την ανάπτυξη δεξιοτήτων των πολιτών με αναπηρία.

«Παραμονές εκλογών και δεν σταματάμε να εργαζόμαστε για την προστασία των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Δόμνα Μιχαηλίδου, ενώ αναφέρθηκε στις ενεργητικές πολιτικές του υπουργείου Εργασίας τα τέσσερα τελευταία χρόνια. Πιο συγκεκριμένα:

  • Στην ανάληψη της σχετικής δαπάνης από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.
  • Στην αύξηση του προϋπολογισμού από 50 σε 90 εκατομμύρια.
  • Στη χρηματοδότηση και των ανασφάλιστων πολιτών που χρήζουν κοινωνικής φροντίδας, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.
  • Στη δημιουργία νέων συμβάσεων μεταξύ ΕΟΠΥΥ και κοινωνικών δομών, που δεν συμμετέχουν σε προγράμματα του ΕΣΠΑ.
  • Στη χρηματοδότηση ακόμα και για ημέρες απουσίας των ωφελουμένων.

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Δόμνα Μιχαηλίδου, τόνισε: «Ασφάλεια δικαίου σε όλους. Από τους ωφελούμενους και τους φορείς κοινωνικής φροντίδας, μέχρι την ίδια την πολιτεία, η οποία πλέον μπορεί να χαρτογραφήσει πλήρως τον χώρο της κοινωνικής φροντίδας και να χαράξει την πολιτική της χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς. Συνεχίζουμε. Χωρίς να αφήνουμε κανέναν πίσω».

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου