Τι ισχύει για τους ανέργους σχετικά με το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης


Οι άνεργοι που δεν έχουν ανανεώσει την κάρτα ανεργίας τους σύμφωνα με τς νέες οδηγίες του υπουργείου Εργασίας, έχουν το δικαίωμα υποβολής αιτήσεων για την παροχή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), αλλά ο αιτούντας θα πρέπει να γνωρίζει ότι μέχρι να ανανεώση την κάρτα του, δεν θα μπορεί να λάβει χρήματα.
Αυτό γιατί ακόμα και αν εγκριθεί η αίτηση για το ΚΕΑ, ο Οργανισμός Απασχολήσεως Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) θα ενημερώσει την πλατφόρμα του προγράμματος, οπότε θα διακοπεί αυτόματα η καταβολή και δε θα μπορεί να επανυποβάλει αίτηση για το ΚΕΑ για ένα χρόνο.
Η κατεύθυνση που δίνουν τα στελέχη του υπουργείου και των υπηρεσιών που είναι επιφορτισμένα με την έγκριση των αιτήσεων του ΚΕΑ, είναι οι άνεργοι πρώτα να ανανεώνουν την κάρτα ανεργίας και μετά να υποβάλλουν τη σχετικά δικαιολογητικά.
Επίσης, οι άνεργοι θα πρέπει να γνωρίζουν πως η καταβολή της εισοδηματικής ενίσχυσης θα ξεκινήσει τον επόμενο μήνα από αυτόν κατά τον οποίο η αίτηση υποβλήθηκε και εγκρίθηκε.
Όπως έκανε γνωστό, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, απατώντας σε ερώτηση στη Βουλή: Το πρόγραμμα προβλέπει ότι οι δικαιούχοι, εφόσον είναι άνεργοι, πρέπει να εγγραφούν στα μητρώα του ΟΑΕΔ, να επισκέπτονται, όποτε κληθούν, τα τοπικά Κέντρα Προώθησης στην Απασχόληση του ΟΑΕΔ για εργασιακή συμβουλευτική, καθώς και να αποδέχονται κάθε προτεινόμενη κατάλληλη θέση εργασίας ή δράση προώθησης στην εργασία.
Μάλιστα η ίδια υπογράμμισε ότι σε περίπτωση μη τήρησης των ανωτέρω όρων, το επίδομα διακόπτεται. Αυτό θα ισχύει και για κάλεσμα από τα κέντρα κοινότητας, όταν αυτά ενεργοποιηθούν.

Πηγή http://www.aftodioikisi.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου