Αντισυνταγματική η προληπτική νομοθέτηση των περικοπών στις συντάξεις!



Παράνομη και αντίθετο στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο η κατάργηση της προσωπικής διαφοράς!

ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ-«ΒΟΜΒΑ» από το Ελεγκτικό Συνέδριο!


Αντισυνταγματική και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) κρίθηκε από την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου η νομοθέτηση προληπτικών μέτρων για το 2019 και για το 2020!
Επίσης κρίθηκε παράνομη η επικείμενη περικοπή κατά 18% της προσωπικής διαφοράς στις κύριες και επικουρικές συντάξεις από το 2019!
Όπως είναι γνωστό, σύμφωνα με το άρθρο 73 παρ. 2 του Συντάγματος, το Ανώτατο Δημοσιονομικό Δικαστήριο της χώρας γνωμοδοτεί όταν εισάγονται στη Βουλή νομοσχέδια που περιλαμβάνουν συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας, η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, στη χθεσινή πολύωρη συνεδρίασή της, εξέφρασε δύο ισχυρές ενστάσεις κατά του προωθούμενου νομοσχεδίου:
Η πρώτη ένσταση αφορά τη δυνατότητα της κυβέρνησης να νομοθετεί προληπτικά (προ-νομοθέτηση) δημοσιονομικά μέτρα. Στο θέμα αυτό η Ολομέλεια του ΕΣ εξέφρασε ισχυρές ενστάσεις για το αν το ισχύον Ελληνικό Σύνταγμα επιτρέπει αυτή τη δυνατότητα
Η δεύτερη ένσταση αφορά τόσο στη νομιμότητα των επικείμενων περικοπών των συντάξεων (το 2019) όσο και στο κατά πόσο αυτές είναι συμβατές με το Ελληνικό Σύνταγμα, τους νόμους και το Πρώτο Πρόσθετο Πρωτόκολλο της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ). Στο δεύτερο αυτό θέμα οι δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου εξέφρασαν τις ισχυρές ενστάσεις τους θεμελιωμένα και εμπεριστατωμένα
Έτσι η κυβέρνηση, εκτός από τη γενικευμένη λαϊκή δυσαρέσκεια για τα αντικοινωνικά μέτρα που προωθεί, έχει τώρα να αντιμετωπίσει και ένα ισχυρότατο και αρκούντως θεμελιωμένο σκεπτικό από το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας μας, το οποίο με τη χθεσινή Γνωμοδότηση-«βόμβα» όρθωσε ανάστημα ανεξαρτησίας, αμεροληψίας και εθνικής υπερηφάνειας!
Η ΕΝΥΠΕΚΚ συγχαίρει τους δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου μας.
Η ΕΝΥΠΕΚΚ με το επιστημονικό και εξειδικευμένο δυναμικό της επιφυλάσσεται να επανέλθει σύντομα, όταν δημοσιευθεί επισήμως τις προσεχείς ημέρες, η πολύ σημαντική αυτή Γνωμοδότηση.
                                           Για την ΕΝΥΠΕΚΚ
                                             Ο Πρόεδρος
                                   Αλέξης Π. Μητρόπουλος

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου