Έφη Αχτσιόγλου: Μέτρα ενίσχυσης της ραχοκοκαλιάς της ελληνικής κοινωνίας τα θετικά μέτρα της συμφωνίας


Τα 2/3 των συνταξιούχων δεν θα πληγούν από τις περικοπές στις συντάξεις το 2019 δήλωσε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου διευκρινίζοντας ότι περικοπές θα έχουν μόνο όσοι παίρνουν προσωπική διαφορά.Η περικοπή αυτή είναι κατά μέσο όρο 9% είπε η υπουργός και τόνισε ότι με «το ταβάνι» του 18% που τέθηκε διασφαλίστηκαν από τις περικοπές και εκείνοι που παίρνουν υψηλές συντάξεις κι αυτό γιατί σε πολλές περιπτώσεις συνταξιούχων η προσωπική διαφορά ανέρχεται σήμερα ακόμη και στο 40%.
Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ η κυρία Αχτσιόγλου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα θετικά μέτρα της συμφωνίας και ειδικά στην επιδότηση ενοικίου κατά χίλια ευρώ το χρόνο. Το μέτρο αυτό, είπε, θα «πιάσει» όλους τους Έλληνες που είτε μένουν στο ενοίκιο, είτε έχουν στεγαστικό δάνειο.
«Πρόκειται για μέτρα ενίσχυσης της ραχοκοκαλιάς της Ελληνικής κοινωνίας» τόνισε χαρακτηριστικά.
Η κυρία Αχτσιόγλου δήλωσε ότι η συμφωνία είναι ισορροπημένη και κοινωνικά βιώσιμη. Η κυβέρνηση, είπε, κατάφερε να αποτρέψει ακραίες απαιτήσεις των δανειστών και ειδικά του Διεθνές Νομισματικού Ταμείου όπως για παράδειγμα η ανταπεργία.
Για τις ομαδικές απολύσεις η υπουργός είπε ότι δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στο όριο απολύσεων ενώ τόνισε πως τέθηκαν οι βάσεις για την επιστροφή στην κανονικότητα όσον αφορά τις συλλογικές συμβάσεις τον Σεπτέμβριο του 18 μετά το τέλος του ισχύοντος Προγράμματος.

Πηγή http://www.amna.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου