Αλήθεια, που μπορείς να κρύψεις όλα τα ψέμματα της γης;

Ο Φορέας μας που εκπροσωπεί τις πιο ευαίσθητες κατηγορίες συμπολιτών μας, είναι σε διαρκή επικοινωνία με οικογένειες και με ανθρώπους που αντιμετωπίζουν ψυχολογικά, κινητικά και διάφορα άλλα προβλήματα, προσφέροντας συμβουλές και ότι άλλο χρειαστεί, όχι μόνο στα μέλη του αλλά και σε όποιον το έχει ανάγκη. 
Θέλουμε όμως να χτυπήσουμε το καμπανάκι γιατί τόσο μεγάλες προσφορές και καλοσύνη από όλους τους γίγαντες και μεγάλους σε παγκόσμιο επίπεδο, μας κάνει να αναρωτιόμαστε γιατί κάθε φορά που γίνεται μια καταστροφή (σεισμός,πλημμύρες,φωτιά κτλ.), υπάρχει τόσο μεγάλο ενδιαφέρον χωρίς όμως καμία αποτελεσματικότητα. Στην Ηλεία με τις φωτιές, στην Μάνδρα με τις πλημμύρες και πολλά άλλα περιστατικά ακόμα μας θυμίζουν τις καταστροφές του παρελθόντος. 
Το έχουμε πει πολλές φορές και θα το φωνάζουμε πάντα: αν η ανθρώπινη καλοσύνη και τα κάθε λογής ευεργετήματα και προσφορές φτάσουν στον προορισμό τους, δε θα υπάρχει καμία ανάγκη.
Όταν ήμουν μικρός, ο δάσκαλος μου έδωσε ένα βραβείο, που το θυμάμαι ακόμα και προσπαθώ να το μεταδώσω με τον δικό μου τρόπο προς κάθε κατεύθυνση. Το βραβείο ήταν ένα κείμενο πάνω σε ένα άψυχο χαρτί που έγραφε: Όπου πίστη αγάπη, όπου αγάπη ειρήνη, όπου ειρήνη ευλογία, όπου ευλογία εκεί Θεός, όπου Θεός, ουδεμία ανάγκη.  

Ευχόμαστε αυτή τη φορά ο Θεός να βάλει το χέρι του και να βοηθήσει όχι μόνο τους πληγέντες αλλά και αυτούς που θα ασχοληθούν μαζί τους. 


Αλήθεια, που μπορείς να κρύψεις όλα τα ψέμματα της γης;
Βοήθα με να καταλάβω αυτό τον κόσμο της ντροπής

Ευχαριστώ όπως εκείνα που δεν γνωρίζουμε εμείς
αφού οι γίγαντες του κόσμου είσαστε όλοι συγγενείς

Γ. Ρεθυμιωτάκης


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου