Σήμερα θα γίνει η καταβολή όλων των κύριων συντάξεων ΕΦΚΑ για τον μήνα Αύγουστο

Την Παρασκευή πληρώνονται οι συντάξεις Αυγούστου - Στις 2 του μηνός οι επικουρικές μαζί με τα αναδρομικά του ΑΚΑΓΕ


Αυτό σημαίνει ότι και οι συντάξεις του πρώην ΟΑΕΕ και του ΟΓΑ που συνήθως πληρώνονταν την 1η του μηνός, θα πιστωθούν νωρίτερα στου λογαριασμούς.

Ακόμη στις 2 Αυγούστου με τη επικουρική σύνταξη του Αυγούστου που θα πιστωθεί στους λογαριασμούς  περίπου 200.000 συνταξιούχοι θα λάβουν, τα αναδρομικά ποσά που παρακρατήθηκαν λανθασμένα υπέρ του ΑΚΑΓΕ. Συνολικά, θα επιστραφούν περίπου 51,5 εκατ. ευρώ, σε όσους ήδη από τον Μάιο είδαν την επικουρική τους σύνταξη αυξημένη, εξαιτίας της διόρθωσης που έγινε, στον τρόπο υπολογισμού της παρακράτησης.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του ΕΤΕΑΕΠ, 6 στους 10 δικαιούχους αναδρομικών, θα λάβουν με την πληρωμή της σύνταξης του Αυγούστου, ποσό 150-350 ευρώ. Περίπου 2 στους 10 δικαιούνται κάτω από 150 ευρώ, ενώ υπάρχει και ένα 20% που δικαιούται υψηλότερα ποσά, δηλαδή πάνω από 350 ευρώ. Οι επιστροφές   των αναδρομικών αντιστοιχούν στο υπερβάλλον ποσό των κρατήσεων υπέρ του Ασφαλιστικού Κεφαλαίου Αλληλεγγύης των Γενεών για 21 μήνες, καθώς οι λανθασμένοι υπολογισμοί έγιναν από τον Αύγουστο του 2016 έως και τον Απρίλιο του 2018.

Τα αναδρομικά αφορούν συνταξιούχους του Δημοσίου (πρώην ΤΕΑΔΥ), των ΔΕΚΟ (ΔΕΗ ΔΕΗ 0,00%, ΟΤΕ, ΕΛΤΑ), της Αγροτικής τράπεζας (πρώην ΕΛΕΜ), ασφαλιστικών Ταμείων και Οργανισμών (πρώην ΤΕΑΠΟΚΑ), Εμπορικού Ναυτικού (ΤΕΑΠΙΕΝ), χημικούς (ΤΕΑΧ), της Ελληνικής Ραδιοφωνίας-Τηλεόρασης (ΤΕΑΠΕΡΤ) όπως και διάφορες άλλες μεμονωμένες περιπτώσεις. 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου