Πεθαίνουν περιμένοντας να πάρουν τη σύνταξή τους

Αποτέλεσμα εικόνας για συνταξιουχοι

Περιπτώσεις υποψήφιων αναπήρων συνταξιούχων οι οποίοι πεθαίνουν περιμένοντας να πάρουν την οριστική σύνταξη καταγράφουν οι συνταξιουχικές οργανώσεις.
Είναι χαρακτηριστικές περιπτώσεις όπου τα άτομα με αναπηρία περιμένουν ακόμη και δύο χρόνια για να πάρουν την οριστική σύνταξη.
Σε εκκρεμότητα βρίσκονται σήμερα 90.000 αιτήσεις για χορήγηση κύριας σύνταξης, 90.000 για επικουρική και 42.000 για εφάπαξ. Ο χρόνος αναμονής για την έκδοση της οριστικής κύριας σύνταξης φθάνει και τα 2 χρόνια, κατά μέσο όρο, με το μεγαλύτερο πρόβλημα να εντοπίζεται στις συντάξεις με διαδοχική ασφάλιση (πάνω από 2 ταμεία).
Όσον αφορά τις επικουρικές συντάξεις, η καθυστέρηση ξεπερνά και τα 3 χρόνια.
Η σοβαρή κατάσταση που εχει δημιουργηθεί οδηγεί τους υποψήφιους συνταξιούχους σε περιθωριοποίηση δεδομένου ότι θα λάβουν ψαλιδισμένες συντάξεις και εφάπαξ και παράλληλα αναγκάζονται να ζουν με τις μικρές προσωρινές συντάξεις.
Τυχεροί οι νεκροί γιατί αποφεύγουν όλη την ταλαιπωρία. Αν ρωτήσουμε τους ζωντανούς που έχουν απομείνει, θα διαπιστώσουμε ότι είναι πολύ δυσαρεστημένοι γιατί έχουν πληρώσει με ιδρώτα και αίμα αυτή τη σύνταξη που δεν θα προλάβουν να πάρουν ποτέ.    

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου