Ειδήσεις για σεισμό: Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ καταγράφηκε στις 23:48 (τοπική ώρα) στην Ιταλία, σήμερα 15 Αυγούστου. .







Ειδήσεις για σεισμό: Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ καταγράφηκε στις 23:48 (τοπική ώρα) στην Ιταλία, σήμερα 15 Αυγούστου.
Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σεισμολογικό Κέντρο, το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης εντοπίζεται 37 χιλιόμετρα βόρεια του Καμπομπάσσο και 192 χιλιόμετρα ανατολικά της Ρώμης, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 10 χιλιόμετρα. «Βρίσκονται σε εξέλιξη έλεγχοι για πιθανές ζημιές ή θύματα», γνωστοποίησε η Πολιτική Προστασία μέσω Twitter.«Προς το παρόν το κέντρο διοίκησης του πυροσβεστικού σώματος δεν έχει λάβει παρά μόνο κλήσεις για πληροφορίες από πολίτες, κανένα αίτημα για διάσωση. Βρίσκονται σε εξέλιξη επιχειρήσεις αναγνώρισης επί του πεδίου», ανέφερε η πυροσβεστική επίσης μέσω Twitter.Σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ, τοπικοί αξιωματούχοι διαβεβαίωσαν ότι δεν έχουν αναφερθεί υλικές ζημιές.Στην Ιταλία γενικά σοβαρές υλικές ζημιές προκαλούνται όταν σημειώνονται σεισμοί μεγέθους μεγαλύτερου από 5,5 βαθμούς, κατά το INGV. Όμως τον Αύγουστο του 2017, σεισμική δόνηση 4,0 βαθμών στοίχισε τη ζωή σε δύο ανθρώπους και προκάλεσε την κατάρρευση πολλών κτιρίων στο νησί Ίσκια, στα ανοικτά της Νάπολης.







0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου