Φωτιές Μάτι: ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ παίζουν με τη… φωτιά


Φωτιές Μάτι: ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ παίζουν με τη… φωτιά

ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΟΥΤΕ Η ΕΚΑΤΟΜΒΗ ΝΕΚΡΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΗ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ - 
ΘΛΙΒΕΡΟΣ Ο «ΧΑΡΤΟΠΟΛΕΜΟΣ» ΝΔ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ

Ζούμε στη χώρα που οι 100 και πλέον νεκροί δεν είναι ικανοί να ενώσουν την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση - Ακόμα και τώρα, τη δύσκολη αυτή ώρα που ο κόσμος δοκιμάζεται, η μικροπολιτική κινείται γύρω από την καρέκλα της εξουσίας και όχι γυρω από την ουσία - Καμία διάθεση εθνικής συνεννόησης ακόμα και σε καταστάσεις τραγωδίας - Μόνο θλίψη προκαλεί ο χαρτοπόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης
Αν κάποιος έπρεπε να βάλει ένα τίτλο στην διαμάχη μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για τις ευθύνες της Εθνικής τραγωδίας στο Μάτι ο τίτλος θα ήταν: «Εκτός πραγματικότητας».
Αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες δεν έχει προηγούμενο: Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ «σφάζονται» με αστείες και εξοργιστικές ανακοινώσεις πάνω από τις σορούς των νεκρών με επιχειρήματα που ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα.
Μέσα σε μιάμιση ώρα πέθαναν περίπου 100 συμπολίτες μας και δεν έχει ανοίξει ρουθούνι!
Αντίθετα κυβέρνηση και αντιπολίτευση το μόνο που έχουν κάνει από την Δευτέρα 23 Ιουλίου του 2018 είναι συνεχείς συνεντεύξεις Τύπου στις οποίες όχι μόνο δεν μας λένε ποιος έφταιξε για όσα συνέβησαν, αλλά ούτε καν τον ακριβή αριθμό των νεκρών και των αγνοουμένων.
Αμφότεροι έχουν ξαμολήσει όσα troll διαθέτουν στο διαδίκτυο και επινοούν ιστορίες φαντασίας μετατοπίζοντας την συζήτηση από τις ευθύνες ποινικές και πολιτικές, γενικά κι αόριστα στο παρελθόν…
Με πρωτοφανές πάθος τα μισά troll υπερασπίζονται τον Τσίπρα και τα άλλα μισά το Μητσοτάκη.
Οι ευθύνες χαρακτηρίζονται διαχρονικές, ευθύνονται δηλαδή οι προηγούμενες κυβερνήσεις, οι δημοτικές αρχές και οι ίδιοι οι κάτοικοι.
Δηλαδή τι ακριβώς θέλουν να μας πουν;
Ότι «μαζί καήκαμε»; Όπως έλεγε και ο ανεκδιήγητος Πάγκαλος «μαζί τα φάγαμε;».
Οι μεν κυβερνητικοί ανακάλυψαν την «Αμερική» λέγοντάς μας ότι το Μάτι έχει αυθαίρετα, οι δε νεοδημοκράτες μας λένε ότι ο κόσμος κάηκε γιατί δεν φορούσε μπλούζες.
Η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν παίζουν απλά πινγκ πονγκ δηλώσεων, με στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων, αλλά «παίζουν με τη φωτιά» και εκκολάπτουν το αυγό του φιδιού, τη βία και τον εθνικό διχασμό.

Προσέξτε το μέγεθος της επικινδυνότητας και των δυο πλευρών:
Οι άνθρωποι που βρίσκονται στο περιβάλλον του πρωθυπουργού επιχειρούν να συνδέσουν την τραγωδία των πυρκαγιών με το «φάντασμα» διαφόρων εξωθεσμικών κέντρων της διαπλοκής που επιδιώκουν την ανατροπή της Αριστερής κυβέρνησης, δημιουργώντας συνθήκες σύγχυσης και ακραίας συνωμοσιολογίας. Ότι δήθεν κάποιοι σκοτεινοί κύκλοι που θέλουν να ανατρέψουν την πρώτη φορά αριστερά, μπορεί και να βάζουν φωτιές για να δημιουργήσουν συνθήκες αποσταθεροποίησης. Διασπείρουν λοιπόν αυτή την περιρρέουσα ατμόσφαιρα χωρίς να δίνουν κανένα στοιχείο
Από την άλλη μεριά, οι άνθρωποι του προέδρου της ΝΔ χρησιμοποιούν την τραγωδία με τους νεκρούς που κοντεύουν να αγγίξουν τους 100 για να ρίξουν τον Τσίπρα. Μεταφράζουν μόνοι τους τη λαϊκή οργή ως επιτακτική ανάγκη να φύγει ο Τσίπρας. Λες κι άμα φύγει ο Τσίπρας θα αναστηθούν οι νεκροί ή θα λυθούν τα προβλήματα ανικανότητας και συντονισμού του κρατικού μηχανισμού.
Όση ψυχραιμία κι αν διαθέτεις ως πολίτης αυτής της χώρας δεν μπορείς παρά να αηδιάσεις από τη στάση του πολιτικού προσωπικού. Αντί να βάλουν στην άκρη την μεταξύ τους πολιτική εμπάθεια και τις προσωπικές τους φιλοδοξίες, χρησιμοποιούν τις φωτιές ως «όχημα» για τις εκλογές.
Το μόνο που δεν μας έχουν πει είναι «ψηφίστε εμάς για να μην ξανακαείτε»!
Για τέτοια κατάντια μιλάμε.
Σε μια σοβαρή χώρα ο Πρωθυπουργός και ο Αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης θα είχαν μεταβεί την ίδια μέρα, μαζί, στον τόπο της τραγωδίας και θα ψήφιζαν από κοινού ειδική τροπολογία για τα μέτρα αποκατάστασης και ανακούφισης των πληγέντων.
Μαζί, να τους δει ο λαός εκεί που πονά, εκεί που έχασε το βιός του, εκεί που έθαψε τα παιδιά του στις στάχτες...
Τι άλλο πρέπει να συμβεί για να υπάρξει σοβαρότητα και να σταθούν οι πολιτικοί στο ύψος των περιστάσεων, να αφουγκραστούν την κοινωνία;

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου