19 χρόνια μετά ... ο Δήμος Φυλής δεν ξέχασε τα θύματα του φονικού σεισμού


Σε κλίμα συγκινησιακής φόρτισης τελέστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 7 Σεπτεμβρίου , στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στα Άνω Λιόσια, το μνημόσυνο για τα θύματα του καταστροφικού σεισμού της Πάρνηθας που έγινε …σαν σήμερα πριν 19 χρόνια και σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά του. 

Ο Δήμος Φυλής τίμησε και φέτος τη θλιβερή επέτειο με επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε στις 14.55 –ακριβώς την ώρα του σεισμού- στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου.


«Ας ευχαριστήσουμε την Παναγία που είμαστε όλοι εδώ. Γίναμε καλύτεροι άνθρωποι. Καταφέραμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα που άφησε πίσω του ο σεισμός», υπογράμμισε στον σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Φυλής ο οποίος ευχήθηκε να μην ξαναζήσει ο τόπος τέτοια καταστροφική τραγωδία.
Παράλληλα στον Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης εψάλη δοξολογία για τη διάσωση της πόλης ενώ στη συνέχεια τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των θυμάτων του σεισμού στην πλατεία Ηρώων.
Ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς κατέθεσε ως φόρο τιμής λίγα λουλούδια στο μνημείο, έξω από το Δημαρχείο. Επίσημοι και απλός κόσμος που δεν ξέχασαν ούτε μια στιγμή εκείνη την ημέρα κράτησαν ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του φονικού σεισμού πριν η φιλαρμονική παιανίσει τον Εθνικό Ύμνο.

Αξίζει να σημειωθεί πως 19 χρόνια μετά η κάμερα του ΑΝΤ 1 είχε την ευαισθησία να καλύψει τηλεοπτικά τη σεμνή τελετή.

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα και η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από την Φιλαρμονική του Δήμου Φυλής. 
0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου