Παρέμβαση του Αντιπροέδρου της Βουλής των Ελλήνων Θανάση Μπούρα στο Σχέδιο Νόμου "ΜΑΤΙ ΞΑΝΑ"



Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Κύρωση της από 24.07.2019 Π.Ν.Π. «Λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση άμεσων κινδύνων και αναγκών στις περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής που επλήγησαν από τις πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου 2018.» (Α΄127), σύσταση και καταστατικό λειτουργίας της εταιρείας «Μάτι Ξανά».», ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δυτικής Αττικής, κ. Θανάσης Μπούρας πήρε το λόγο και μεταξύ άλλων, υπερασπίστηκε το θέμα της Κινέτας, ώστε στα μέτρα για την ανακούφιση των πληγέντων και την αποκατάσταση του περιβάλλοντος από τις πυρκαγιές της 23ης και 24ης Ιουλίου 2018, όπως αναφέρονται στην από 24/07/2019 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, να συμπεριληφθεί και η ευρύτερη περιοχή της Κινέτας, που επίσης υπέστη μεγάλες καταστροφές και μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα και οι κάτοικοι της βρίσκονται σε απόγνωση.
Μάλιστα, ο κ. Μπούρας επικαλέστηκε και κατέθεσε στα πρακτικά το σχετικό απόσπασμα των προγραμματικών δηλώσεων του Πρωθυπουργού ότι: «στα μέτρα ανακούφισης που θα προβεί εκτός από το Μάτι και το Νέο Βουτζά να συμπεριληφθεί και η Κινέτα που έχει ξεχαστεί».
Επίσης ο κ. Μπούρας πρότεινε στην πρόσκληση των φορέων για ενημέρωση της Βουλής τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου, να προσκληθούν: ο Δήμαρχος Μεγαρέων, κ. Γρηγόρης Σταμούλης, η Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Κινέτας κα. Αλεξάνδρα Μπαλτσιώτου και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Οικιστών Κινέτας, κ. Πολύβιος Τσίρκας, έτσι ώστε να εξηγήσουν λεπτομερώς στην Επιτροπή της Βουλής την κατάσταση που επικρατεί στην Κινέτα μετά από την πυρκαγιά της 23ης και 24ης Ιουλίου 2018 έως σήμερα. Η πρόταση αυτή έγινε δεκτή.

Ο κ. Μπούρας θα παρακολουθεί την εξέλιξη της νομοθεσίας αυτής της ρύθμισης, έτσι ώστε και η Κινέτα να τύχει των αντίστοιχων ευνοϊκών ρυθμίσεων.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου