Η Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής δίπλα στους εργαζόμενους της περιοχής μας (Δελτίο Τύπου)


 "Συνάντηση με εκπροσώπους εργαζομένων και σωματείων της Δυτικής Αττικής είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος, την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019 στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Λευτέρης Κοσμόπουλος δέχθηκε σε ανοιχτή συζήτηση τα αιτήματα των εκπροσώπων των εργαζομένων, καλωσορίζοντάς τους και τονίζοντας ότι είναι σύμμαχος στα προβλήματά τους, ως εργαζόμενος και κάτοικος της περιοχής.
Δήλωσε προβληματισμένος με τα ζητήματα της ανεργίας όπως και των ανταποδοτικών λειτουργίας των επιχειρήσεων και των βιομηχανιών στους Δήμους και τις τοπικές κοινωνίες της Δυτικής Αττικής. Ο Λευτέρης Κοσμόπουλος, γνωρίζοντας από τους ίδιους τους εργαζομένους, τα προβλήματα πρότεινε να γίνουν κλιμακωτά βήματα ουσίας, με στόχο την επίλυση των προβλημάτων τους, καθώς οι εργαζόμενοι και οι επιχειρήσεις της Δυτικής Αττικής είναι σημαντικότατο μέρος του παραγωγικού δυναμικού της χώρας μας, αποτελώντας το 20% του Α.Ε.Π.
Μέλη της Διοίκησης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ελευσίνας και Δυτικής Αττικής εξέθεσαν τα προβλήματα και τα αιτήματα τους. Τονίζοντας ότι «Η σύμπραξη όλων των θεσμικών παραγόντων του Θριασίου Πεδίου μπορεί να δώσει λύση», κατατέθηκε υπόμνημα στον Αντιπεριφερειάρχη. Βασικό αίτημα η διεξαγωγή ευρείας σύσκεψης στην Αντιπεριφέρεια Δυτικής Αττικής με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, εκπροσώπους των αρμοδίων Υπουργείων, Δημοτικές Αρχές και Βουλευτές Δυτικής Αττικής, ώστε να δοθούν απαντήσεις και λύσεις για το εργασιακό μέλλον τουλάχιστον 2.000 εργαζομένων της περιοχής. Στη σύσκεψη αυτή επίσης συζητείται να συμμετέχουν μέλη των διοικήσεων των ΕΛΠΕ, των Ναυπηγείων Ελευσίνας και της Χαλυβουργικής, εκπρόσωποι των Σωματείων εργαζομένων εταιριών που δραστηριοποιούνται στη Δυτικής Αττική.
Στη συζήτηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής Λευτέρη Κοσμόπουλο συμμετείχαν οι: Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας Ευάγγελος Λίγγος, Πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων ΕΛ.ΠΕ. αναπληρωτής Γραμματέας ΓΣΕΕ, Παναγιώτης Ολφαμίδης, Πρόεδρος Σωματείων Εργαζομένων Ναυπηγείων Ελευσίνας Τάκης Κυριακόπουλος, Πρόεδρος Σωματείων Εργαζομένων Χαλυβουργικής Γιώργος Γάκης, Γραμματέας Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ελευσίνας Δυτικής Αττικής Γιώργος Μίχας.
Τις προσεχείς ημέρες αναμένεται η οργάνωση ευρείας σύσκεψης με τη συμμετοχή εκπροσώπων εργαζομένων, διοικήσεων επιχειρήσεων, Δημάρχων, Βουλευτών Δυτικής Αττικής και αρμοδίων Υπουργών, με σκοπό να λυθούν ζητήματα ζωτικής σημασίας εργαζομένων που αφορούν κατά συνέπεια όλες τις τοπικές κοινωνίες και την ανάπτυξη της Δυτικής Αττικής.
Σε κάθε περίπτωση, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος είναι δίπλα σε κάθε εργαζόμενο και κάτοικο της περιοχής μας, παρακολουθώντας τα θέματα και παρεμβαίνοντας όπου είναι εφικτό για το κοινό καλό."


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου