Σημαντική η παρουσία του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης


Άρωμα "υγείας" έχει και η φετινή ΔΕΘ με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να έχει μεταξύ άλλων περάσει το πρωί του Σαββάτου από το περίπτερο του ΙΣΘ -που φέτος έχει κεντρικό σύνθημα "εμβολιαΖΩ"-. Ο πρωθυπουργός συνοδευόταν από τον πρόεδρο του ΠΙΣ, Αθανάσιο Εξαδάκτυλο και τον πρόεδρο του ΙΣΘ, Νίκο Νίτσα, οι οποίοι του εξήγησαν ότι πρόκειται για ένα ακόμη βήμα στην ενημέρωση των πολιτών για τη δημόσια υγεία αλλά και στην προσπάθεια ανόρθωσης του κύρους του ιατρικού λειτουργήματος στην κοινωνία.

                                    
Στις 14.30 το περίπτερο του ΙΣΘ εγκαινίασε επισήμως ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας ενώ στις 17.30 επισκέπτεται τα γραφεία του ΙΣΘ όπου θα παραστείεπίσης ο κ. Εξαδάκτυλος με σκοπό την ενημέρωση του υπουργού για το σύνολο των θεμάτων που αφορούν στους γιατρούς της χώρας.    
Από τις 7 ως τις 14 Σεπτεμβρίου στο περίπτερο 15 της ΔΕΘ εγκαινιάζεται μια νέα εκστρατεία ζωής στη μάχη για την υγεία με τους γιατρούς στην πρώτη γραμμή. Εκστρατεία ζωής - Στη μάχη για την Υγεία είμαστε στην πρώτη γραμμή».

Η ΔΕΘ αποτελεί παραδοσιακά τόπο διαμόρφωσης πολιτικών για όλους τους τομείς . Η Υγεία έχει αναδειχτεί ωστόσο φέτος σε μέγα ζήτημα υπό συζήτηση και βελτίωση, καθώς η νέα ηγεσία του ΠΙΣ καταβάλλει τιτάνια προσπάθεια για βελτίωση των συνθηκών παροχής υπηρεσιών στους πολίτες και των συνθηκών ασκήσεως του λειτουργήματος από ιδιώτες και γιατρούς του δημοσίου.

Εκ του γραφείου Τύπου του ΠΙΣ

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου