Επίσκεψη Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη στη Γενική Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ΠολιτώνΓ. Πατούλης: Η παρουσία μου στη Γενική Διεύθυνση Μεταφορών τη δεύτερη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μου, σηματοδοτεί την ενεργοποίηση και την υλοποίηση Ολοκληρωμένου Σχεδίου καλύτερης εξυπηρέτησης των πολιτών και αντιμετώπισης των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί

Την υλοποίηση ενός Ολοκληρωμένου Σχεδίου βελτίωσης της εξυπηρέτησης των πολιτών και αντιμετώπισης των προβλημάτων που έχουν προκύψει και αφορούν στην έκδοση 100.000 νέων αδειών οδήγησης, ανακοίνωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Γενική Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής.  

Ο κ. Πατούλης συνοδευόταν από την πλειονότητα των Αντιπεριφερειαρχών του  και όπως επισήμανε η παρουσία του υποδηλώνει την βαρύτητα που δίνει σε θέματα που σχετίζονται με την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό ζήτησε από το Γενικό Διευθυντή της υπηρεσίας Ηλία Δόλγυρα και το στελεχιακό δυναμικό να εργαστούν συστηματικά, προκειμένου να επιτευχθεί η αποσυμφόρηση του όγκου των αιτημάτων έκδοσης νέων αδειών οδήγησης.


Παράλληλα ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι θα συνεχιστεί η στενή συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο προκειμένου να επιλυθούν ζητήματα που αφορούν το θεσμικό πλαίσιο διενέργειας και υλοποίησης των εξετάσεων για τους νέους οδηγούς. Μάλιστα εξέφρασε την ικανοποίηση του για την άμεση ανταπόκριση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Α. Καραμανλή με τη νομοθετική ρύθμιση που εκδόθηκε στις 31 Αυγούστου και δίνει λύση στα προβλήματα που αφορούσαν τη διενέργεια των εξετάσεων αδειών οδήγησης.

Σε εφαρμογή το Ολοκληρωμένο Σχέδιο

«Η παρουσία μου στη Γενική Διεύθυνση Μεταφορών τη δεύτερη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μου σηματοδοτεί την ενεργοποίηση και την υλοποίηση Ολοκληρωμένου Σχεδίου καλύτερης εξυπηρέτησης των πολιτών και αντιμετώπισης των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί και ταλαιπωρούν 100.000 συμπολίτες και χιλιάδες επαγγελματίες εκπαιδευτές οδηγών» σημείωσε ο Γ. Πατούλης και πρόσθεσε:
«Ο καλύτερος πρεσβευτής μας θα είναι ο πολίτης ο οποίος διαπίστωσε ότι εξυπηρετήθηκε άμεσα από τις υπηρεσίες μας. Ενωμένοι με συνεργασία και καλή διάθεση, μπορούμε να καταφέρουμε σημαντικά αποτελέσματα και να πετύχουμε τους στόχους μας»


Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο του Ολοκληρωμένου Σχεδίου προβλέπεται η σύσταση ομάδων εργασίας με στελέχη της Διεύθυνσης Μεταφορών. Οι ομάδες αυτές θα εργαστούν και πέραν του προβλεπόμενου ωραρίου τους, προκειμένου να διεκπεραιωθούν τα αιτήματα για την έκδοση 100.000 νέων αδειών οδήγησης.  

Ενεργοποίηση ΚΕΠ

Ταυτόχρονα προετοιμάζεται η πλήρης ενεργοποίηση του Τμήματος Εξυπηρέτησης Αιτημάτων που υποβάλλονται μέσω ΚΕΠ.

Όλα τα ΚΕΠ της Περιφέρειας Αττικής θα απευθύνονται σε ένα και μοναδικό σημείο από το οποίο και θα παραλαμβάνονται οι τελικές πράξεις (διπλώματα άδειες κυκλοφορίας κτλπ). Με τον τρόπο αυτό θα μειωθεί σημαντικά ο χρόνος εξυπηρέτησης των πολιτών.
Όπως επισημάνθηκε από τον Γενικό Διευθυντή κ. Δόλγυρα τα αιτήματα για τις νέες άδειες οδήγησης μπορεί να έχουν διεκπεραιωθεί σε διάστημα περίπου ενός τριμήνου.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής σε συνάντηση που είχε με τους εργαζόμενους στο αμφιθέατρο της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών, κάλεσε όλα τα στελέχη να συμβάλλουν με την εμπειρία και τη γνώση τους στην καλύτερη λειτουργία των υπηρεσιών οι οποίες δέχονται σε ετήσια βάση πάνω από 2 εκατ. πολίτες. 


Ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Γ. Δημόπουλος κατά την παρέμβασή του επισήμανε ότι οι βασικές κατευθύνσεις που έχουν δοθεί από τον κ. Πατούλη είναι τρείς. Η άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών, η διαφάνεια στις διαδικασίες διενέργειας των εξετάσεων και η βελτίωση του επιπέδου των νέων οδηγών. Από την πλευρά τους, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Μεταφορών και ΚΤΕΟ Γιώργος Αγγελόπουλος, χαρακτήρισε ως βαρύνουσας σημασίας το γεγονός της επίσκεψης του κ. Πατούλη στη συγκεκριμένη Διεύθυνση και διατύπωσε τη βεβαιότητα ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα, σε συνεργασία και με το Υπουργείο Μεταφορών, θα έχει βελτιωθεί σημαντικά ο τρόπος διεξαγωγής και έκδοσης αδειών οδήγησης.


Κατά την επίσκεψή του στην Γενική Διεύθυνση Μεταφορών τον κ. Πατούλη συνόδευαν οι Χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες, Γεώργιος Δημόπουλος Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Αθανάσιος Αυγερινός Ανατολικής Αττικής, Λουκία Κεφαλογιάννη Βόρειου Τομέα Αθηνών, Ελευθέριος Κοσμόπουλος Δυτικής Αττικής, Ανδρέας Λεωτσάκος Δυτικού Τομέα Αθηνών,  
Δήμητρα Νάνου Νότιου Τομέα, Σταυρούλα Αντωνάκου Πειραιώς.  

Θερμή υποδοχή του Γ. Πατούλη από τους Εκπαιδευτές Οδήγησης

Κατά την επίσκεψή του στην Διεύθυνση ο κ. Πατούλης έτυχε θερμής υποδοχής από τα μέλη της Ένωσης Εκπαιδευτών και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκπαιδευτών. Ο Πρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτών Οδηγών Ν. Πουλιάσης και ο Γενικός Γραμματέας Δ.Σ. Κίμων Λογοθέτης παρέδωσαν ένα συμβολικό δώρο στον Περιφερειάρχη, για την ενεργή και ουσιαστική συμμετοχή του στην επίλυση των ζητημάτων που αφορούν στη διενέργεια των εξετάσεων υποψήφιων οδηγών. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης τιμήθηκε και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών Οδηγών Διαμαντής Ηλιάδης. Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Νικόλας Γρέντζελος.0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου