Συνάντηση Συλλογικοτήτων με πρωτοβουλία του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αττικής

Την Πέμπτη, 26 Σεπ 2019, στις 21.00, στην Κερατέα Αττικής, στο Πρότυπο Κέντρο Μελισσοκομίας (Ποσειδώνος 8, ΚΕΡΑΤΕΑ, 22990 42700), με πρωτοβουλία του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αττικής προκαλείται συζήτηση για τις Ομάδες Τοπικής Δράσης (ΟΤΔ).
Η συζήτηση, με ανοικτή πρόσκληση σε όλες τις συλλογικότητες της υπαίθρου της Αττικής, συμφωνήθηκε μετά την συνάντηση μερικών συλλογικοτήτων στην Παλήνη (7/6/2019).
Μεταξύ των παρόντων: Γιωργάκης Σταμάτης, Κοντογιάννης Γιάννης, Κοντογιάννη Μάγδα, Κουλοχέρης Γιώργος, Λεβαντής Δημήτρης, Μαντζουράνης Κων/τίνος, Μάρκου Ιωάννης, Μιχαηλίδης Δημήτρης, Μπέκας Βασίλης, Παλαιολόγος Άγγελος, Σίνης Σταμάτης, Σταμάτης Παναγιώτης, Φυντάνης Δημήτρης, Χατζηγαβριήλ Ελευθερία κλπ συμφωνήθηκε να δοθεί η ευκαιρία σε όλους όσους πιθανόν θα ήθελαν να ενημερωθούν και να συμμετέχουν στο ξεκίνημα της προσπάθειας να έλθουν.
Έτσι μετά από προσφορά του Πρότυπου Κέντρου Μελισσοκομίας Κερατέας (Ποσειδώνος 8, ΚΕΡΑΤΕΑ, Σίνης Σταμάτης) αποφασίσθηκε να γίνει η ανοικτή συνάντηση στις 26 Σεπ 2019, στις 21.00, στην Κερατέα.
Οι ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ (ΟΤΔ) είναι τυπικές δομές των Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών, ανοικτές ακόμα και σε δομές της τοπικής αυτοδιοίκησης, ή ακόμα και σε επιχειρήσεις της Δημόσιας Οικονομικής, της Ιδιωτικής Οικονομικής και της Κοινωνικής Οικονομίας, με αντικείμενο την Τοπική (κοινοτική) Ανάπτυξη.
Ως ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ορίζονται οι θεληματικές προσπάθειες ομάδων ανθρώπων σε τοπικό επίπεδο για βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης & εργασίας που βασίζονται κατά κύριο λόγο στις δικές τους δυνάμεις για σχεδιασμό και υλοποίηση.
Η τυπική δομή, αν απαιτηθεί και αν συναποφασισθεί στο μέλλον, θα μπορούσε να είναι Ανώνυμη Εταιρεία-ΑΕ ή Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία-ΑΜΚΕ ή Κοινοπραξία ή άλλη νομική δομή (αν απαιτείται και αν συναποφασισθεί, από όσους συναποφασισθεί). Στην Ελλάδα υπάρχουν πολλές Ομάδες Τοπικής Δράσης και μάλιστα στις αμέσως προηγούμενες μέρες κατατέθηκε νομοσχέδιο στην Ελληνική Βουλή, με επισπεύδοντα τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, για να δημιουργηθεί μια ΑΜΚΕ με την ονομασία «ΜΑΤΙ ΞΑΝΑ» για ένα νέο πρότυπο χωρικό σχέδιο για την περιοχή Μάτι Μαραθώνα.
Η πρόταση του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αττικής, από το 2015, όποτε έγιναν και πολλές ακόμα συναντήσεις, ήταν για την δημιουργία της ΟΤΔ με κοινή δήλωση ενδιαφέροντος και ανάλογα με την περίπτωση να συστήνονται τυπικές δομές, από όσους θέλουν, αν θέλουν. Τέτοιες περιπτώσεις θα μπορούσαν να είναι το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (LEADER), Οργανωμένα Χωρικά Σχέδια (Περιφερειακό πρόγραμμα) και άλλα, όπως το Μάτι …
Η ανοικτή πρόσκληση προς τις συλλογικότητες της υπαίθρου της Αττικής είναι για την Πέμπτη, 26 Σεπ 2019, στις 21.00, στην Κερατέα Αττικής, στο Πρότυπο Κέντρο Μελισσοκομίας (Ποσειδώνος 8, ΚΕΡΑΤΕΑ, 22990 42700). Πληροφορίες: Μάγδα Κοντογιάννη-6932094231 & Σταμάτης Σίνης-6985942131

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου