Προσβασιμότητα: Τι φταίει περισσότερο;

Μέχρι σήμερα τιμωρούνται μόνο οδηγοί που παρκάρουν σε διαδρομές ΑμεΑ. Περισσότερο όμως φταίει και θα έπρεπε να τιμωρείται η πολιτεία που λειτουργεί εισπρακτικά και πάντα εις βάρος του πολίτη. 

Τα τελευταία χρόνια κάθε δήμαρχος κάνει το κέφι του καταστρέφοντας ότι έκανε ο προηγούμενος. 

Βλέπουμε πεζοδρόμια με προστατευτικά κάγκελα αντί για τα κολωνάκια που είχε ο προηγούμενος.

 Ανηφορικές ράμπες προσβασιμότητας, δέντρα που μεγαλώνουν οι ρίζες στη μέση των πεζοδρομίων και εμποδίζουν τη διέλευση των πεζών. 

Κιόσκια και τραπεζοκαθίσματα που καταλαμβάνουν τεράστιους χώρους και όλα αυτά υποτίθεται ότι καλώς λειτουργούν αφού πληρώνουν οι πολίτες το πρόστιμο και όχι μόνο. Πίσω όμως από όλα αυτά και ιδιαίτερα την προσβασιμότητα κρύβονται μεγάλα οικονομικά πακέτα και συμφέροντα που διορθώνουν ή καταστρέφουν το παρόν και το μέλλον του τόπου. 

                             

Εμείς νιώθουμε ένοχοι που δεν αντιδρούμε σε όλη αυτή την κατάσταση. Παρ όλα τα εμπόδια που αντιμετωπίζουμε, φτάνουμε στον προορισμό μας γιατί έχουμε μάθει να διορθώνουμε και όχι να δημιουργούμε προβλήματα. 

Αυτοί που υπογράφουν και παραλαμβάνουν ένα χρηματοδοτούμενο έργο ότι υλοποιήθηκε όποιοι και να' ναι, όπου και να' ναι θα πρέπει να τιμωρούνται με προτεραιότητα. 

Η περιφέρεια με την Τ.Α. θα πρέπει να συντηρεί αυτές τις υποδομές και όχι να διεκδικεί καινούρια ευρωπαϊκά προγράμματα που θα κυνηγάνε τις επόμενες γενεές να πληρώσουν έργα που πριν ολοκληρωθούν καταστρέφονται.

 Άξιο απορίας είναι ο αρχαίος πολιτισμός με έργα χιλιάδων ετών που επισκέπτονται οι τουρίστες από όλο τον κόσμο και τα θαυμάζουν ενώ ο καινούριος πολιτισμός δεν έχει μέλλον ούτε ορίζοντες.

Γ. Ρεθυμνιωτάκης.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου