Γιώργος Πατούλης: “Πρωτοβουλίες θα ληφθούν στην Περιφέρεια Αττικής για την ενθάρρυνση της τεκνοποιίας και την απόκτηση του τρίτου και κάθε επόμενου παιδιού”
“Το επιστημονικό δυναμικό της χώρας μας μπορεί να κάνει πραγματικότητα το όνειρο για την απόκτηση παιδιού σε κάθε ζευγάρι του κόσμου”
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 1ου Φεστιβάλ Γονιμότητας
στην Αθήνα με την συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων, πολιτικών και
θρησκευτικών προσωπικοτήτων. Η επιστημονική διημερίδα οργανώθηκε από το Διεθνές
Κέντρο Τουρισμού Υγείας (IHTC), υπό την αιγίδα της ΕΛΙΤΟΥΡ, του ΙΣΑ, του Παγκόσμιου
Ινστιτούτου Ελλήνων Γιατρών και της FedHatta
Στόχος του φεστιβάλ ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση υπέρ της Γονιμότητας προς όλες τις κατευθύνσεις: την Πολιτεία, τον επιστημονικό κόσμο εντός και εκτός Ελλάδος, τους συμμετέχοντες στον Τουρισμό Υγείας, αλλά και το ευρύ κοινό.
Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο η γιορτή της Γονιμότητας, με την εκτέλεση και του τραγουδιού “Μαμά” που γράφηκε αποκλειστικά για τον σκοπό αυτό και το οποίο έχει ήδη γίνει viral στην Ελληνική νεολαία . Δεκάδες νέοι γονείς και τα παιδιά τους που έχουν γεννηθεί με τις σύγχρονες μεθόδους της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής ήρθαν το Ζάππειο για να γιορτάσουν την Μητρότητα, την Γονιμότητα και την Οικογένεια σε μια μικρή χορευτική παρέλαση που έφερε κοντά οικογένειες και ειδικούς γιατρούς. Οι γονείς μίλησαν για την ευλογία που το παιδί έφερε στον γάμο τους, το δώρο της ζωής που άλλαξε το νόημα στις ζωές τους, και ευχαρίστησαν τους Έλληνες επιστήμονες που βοήθησαν να πραγματοποιήσουν το όνειρο τους.
Ο Πρόεδρος του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας τόνισε ιδιαίτερα το γεγονός ότι η Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή και η εξωσωματική γονιμοποίηση πρωτοστατούν μεταξύ των υπηρεσιών που θα αποτελέσουν τα “βαριά όπλα” του ελληνικού Ιατρικού Τουρισμού, λόγω της επιστημονικής διάκρισης σε παγκόσμιο επίπεδο των Ελλήνων επιστημόνων .
Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ και Νέος Περιφερειάρχης Αττικής αναφέρθηκε επίσης στο μειούμενο αριθμό γεννήσεων στην χώρα μας, ο οποίος όπως είπε, λόγω και της οικονομικής κρίσης, μετά το 2011 είναι χαμηλότερος από τον αριθμό θανάτων με δυσοίωνες προβλέψεις .
“Το σύνθημα είναι ότι Μπορούμε” δήλωσε ο κύριος Γιώργος Πατούλης, και τόνισε ότι “εδώ στην Ελλάδα μας έρχονται ζευγάρια από όλα τα σημεία του κόσμου για να αποκτήσουν παιδί, εδώ λοιπόν και οι Έλληνες γονείς μπορούν να τα καταφέρουν.
Το δημογραφικό πρόβλημα συζητήθηκε επίσης εκτενώς κατά τη διάρκεια των επιστημονικών εργασιών του Φεστιβάλ το Σάββατο 8/6, όπως επίσης και το διεθνές νομικό πλαίσιο, και η ελληνική νομοθεσία που είναι η ευνοϊκότερη στην Ευρώπη για την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, καθώς και τα θρησκευτικά και πολιτικά ζητήματα που εγείρονται άπω το διεθνές φαινόμενο της υπογεννητικότητας με τη συμμετοχή στο πάνελ και του καρδιναλίου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, Raymond Leo Burke.
Στην διημερίδα συμμετείχε με ομιλία του και συζήτηση με τους ειδικούς επιστήμονες ο Μητροπολίτης Φιλαδέλφειας και Νέας Ιωνίας Γαβριήλ.
Ειδική έμφαση στην υπογεννητικότητα και το εξελισσόμενο δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας όπως και τις πολιτικές λύσεις που άμεσα απαιτούνται έδωσε στην ομιλία του ο αντιπρόεδρος της Νεας Δημοκρατίας Αδωνης Γεωργιάδης.
Ο Πρόεδρος του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας, Πρόεδρος της ΕΛΙΤΟΥΡ , Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, και Νέος Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης τόνισε ότι το θέμα της Γονιμότητας για την Ελλάδα είναι ζήτημα εθνικής ύψιστης σημασίας.
“Έχω υποσχεθεί ότι η Περιφέρεια Αττικής θα γίνει πρωτίστως περιφέρεια φιλική προς την οικογένεια, με μία δέσμη μέτρων που θα ενισχύουν τη γονιμότητα. Με το στόχο των περισσότερων από δύο παιδιών, λοιπόν, ανά οικογένεια, σε επίπεδο τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης θα ληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες για την ενθάρρυνση της τεκνοποιίας και την απόκτηση του τρίτου και κάθε επόμενου παιδιού, παράγοντα που με βάση τα σημερινά δεδομένα, μπορεί να επιφέρει την επιθυμητή διατήρηση και αύξηση του ελληνικού πληθυσμού”, τόνισε ο κύριος Γιώργος Πατούλης επισημαίνοντας ότι επιδίωξη είναι, η Αττική ως “Family friendly region” να αποτελέσει πρότυπο για όλες τις περιφέρειες της χώρας.
Ο αντιπρόεδρος του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ελλήνων Γιατρών μαιευτήρας, ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση κ. Κωνσταντίνος Πάντος τόνισε ότι η Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή είναι η ιατρική ειδικότητα της χώρας που αποτελεί την αιχμή του δόρατος του Ελληνικού Τουρισμού Υγείας και έχει συντελέσει στην αποκατάσταση της επιστημονικής αξιοπιστίας των υπηρεσιών Υγείας που η Ελλάδα μπορεί σήμερα να προσφέρει στον κόσμο. Τόνισε ωστόσο ότι από κοινού , οι ιατροί της Ελλάδος και οι παράγοντες της πολιτείας οφείλουν να εντείνουν την προσπάθεια για να κατακτήσει η Ελλάδα στον Τουρισμό Υγείας την θέση που της αξίζει: “Δεν μένει κανείς μας στις προσωρινές του δάφνες, γιατί η επιστήμη που υπηρετούμε δεν παραμένει στάσιμη απαιτεί το καινούργιο με συνέργειες ανθρώπων και λαών για την προαγωγή της έρευνας και της εξέλιξης”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κωνσταντίνος Πάντος.
Ο Γενικός Γραμματέας του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας και της ΕΛΙΤΟΥΡ κύριος Πέτρος Μαμαλάκης αναφερόμενος στον Τουρισμό Γονιμότητας τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει σύμπραξη των φορέων για την προσέλκυση των ασθενών, δηλαδή η συνεργασία μεταξύ νοσοκομείων, ξενοδοχείων και αεροπορικών εταιρειών.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου