“ΑΜΕΑ” του Κώστα Χρονόπουλου


Όσο μου είναι εξαιρετικά συμπαθή τα ΑΜΕΑ, άλλο τόσο αντιπαθώ τα :ηθικά και διανοητικά ΑΜΕΑ του Κ.Σ (=Κομματικού Συστήματος). Τα πρώτα αξίζουν πολλά, επειδή καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες, ανυπολόγιστα περισσότερες από όλους εμάς, για να επιβιώσουν και να προοδεύσουν!
του Κώστα Χρονόπουλου (Αρθρογράφου – Σχολιογράφου)
Τα δεύτερα -αρτιμελή όντα, αλλά ηθικά και διανοητικά ακρωτηριασμένα, δεν αξίζουν μία. Μόνον την αποστροφή και περιφρόνησή μας.
Η δεύτερη αυτή κατηγορία δημιουργεί μείζον κοινωνικό πρόβλημα, που πρέπει να αντιμετωπιστεί.
Η τυχόν αδιαφορία, παραθεώρηση ή -ακόμη χειρότερο -στήριξη από μέρους των άλλων Εθνογονέων και δη της ηγεσίας του κομματικού σχηματισμού όπου ανήκουν, είναι ανεπίτρεπτη.

Ταυτόχρονα και άδικα, εξισώνει τα υπόλοιπα μέλη μιας παράταξης, με τους παρεκτρεπόμενους .
Το : “Όμοιος ομοίω αεί πελάζει, (συγ)καλύπτει, συμφωνεί και επιβραβεύει”, δεν είναι ό, τι καλύτερο παιδευτικό παράδειγμα (ειδικά για τους νέους μας).
Ασφαλώς και δεν αποτελεί δικαιολογία το γεγονός του οξύθυμου -αψύ χαρακτήρα ή ο τόπος προέλευσης /καταγωγής τους.
Εάν κάποιος αδυνατεί να συγκρατηθεί ή δεν έχει την αρμόζουσα Παιδεία /καλλιέργεια ή Αγωγή τότε δεν κάνει για δημόσια αξιώματα βουλευτικά ή υπουργικά. Μπορεί να πάει σπίτι του ή για ψάρεμα.
ΥΓ Δεν γνωρίζω πόσα ακόμη (αν βέβαια υπάρχουν άλλα) σκαλοπάτια σκοπεύουν να κατέβουν οι Κομματοκράτορες.
Οφείλουν όμως να αφουγκραστούν την κοινωνία, η οποία κάποια στιγμή θα τους γυρίσει την πλάτη.
Αν αυτό επιδιώκουν, τότε ας το κάνουν με λιγότερη ορμητικότητα αυτοεξευτελισμού. Ας σεβαστούν τα αξιέπαινα και αξιοσέβαστα ΑΜΕΑ, τις ευαισθησίες του κοινωνικού συνόλου και ας αποφεύγουν την προσβολή της αισθητικής μας. 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου