ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για κυβερνοεπιθεσεις

Ένας τρόπος απάτης που μπορεί να μας βάλει σε σκέψεις με ένα mail από τον λογαριασμό μας. Ανοίγοντας την αλληλογραφία μας, είδαμε ένα spam που έλεγε ότι ο λογαριασμός μας έχει πειραχτεί από κυβερνο-εγκληματίες. Ένας αόρατος εχθρός δηλαδή μας έστειλε ένα μήνυμα που επισυνάπτουμε για ενημέρωση όλων, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ μας απειλούσε ότι μας παρακολουθεί και ότι έχει πρόσβαση σε όλες τις εφαρμογές μας και όλη την αλληλογραφία μας. Επίσης, μας ενημερώνει ότι έφτιαξε ένα βίντεο που δείχνει πως μπορούμε να αυτοϊκανοποιηθούμε απειλώντας μας ότι θα το στείλει σε όλα τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και στις επαφές μας όπως επίσης και σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα. Με τον παρακάτω τρόπο, ήθελε να αποσπάσει χρήματα. 

"Αν θέλετε να το αποτρέψετε, μεταφέρει το ποσό της 276€ στη διεύθυνση Bitcoin μου (αν δεν ξέρετε πώς να το κάνετε αυτό, γράψτε στο Google: "Αγοράστε Bitcoin"). Η διεύθυνση Bitcoin μου (BTC πορτοφόλι) είναι: 1BWhRdSYcaqYP2NmeEdekusBhPon2tFHMa"

Το πρώτο πράγμα που κάναμε ήταν να ενημερώσουμε τις υπηρεσίες ηλεκτρονικού εγκλήματος για το γεγονός και να αναρωτηθούμε τι θα ήταν αυτό το βίντεο της αυτοϊκανοποίησης που μας απειλεί ότι έφτιαξε και θα διαδώσει και γιατί δεν μας ζήτησε να του δώσουμε ένα βίντεο με ότι χρειάζεται για να αυτοεξυπηρετηθεί γιατί εμείς έχουμε οικογένειες, παιδιά και ιστορία που δεν αναφέρεται σε αυτοϊκανοποιήσεις αλλά στην πραγματικότητα. Το άρθρο αυτό γράφτηκε για να προστατευτούν και άλλοι που θα λάβουν παρόμοιο μήνυμα, για να μη το λάβουν καθόλου υπόψη τους και να το διαγράψουν γιατί όπως μας είπαν από τις υπηρεσίες ηλεκτρονικού εγκλήματος, είναι κάποια απάτη που όποιος φοβηθεί ή δεν γνωρίζει, πληρώνει αυτά που του ζητάνε, νομίζοντας ότι κινδυνεύει. Το μήνυμα επισυνάπτεται παρακάτω, προς ενημέρωση όλων. Μοιραζόμαστε το μήνυμα με όλους εσάς γιατί όπως λέει και στο τέλος "Εάν διαπιστώσω ότι έχετε μοιραστεί αυτό το μήνυμα με κάποιον άλλο, το βίντεο θα διανεμηθεί αμέσως." Θα θέλαμε να μοιραστεί αυτό το μήνυμα και για λόγους προβολής και για για να γνωρίσουμε τους επίδοξους ηλεκτρονικούς κακοποιούς που προσπαθούν με οποιονδήποτε τρόπο να μας ξεγελάσουν. Για περισσότερες πληροφορίες είμαστε πάντα στη διάθεση και της υπηρεσίας ηλεκτρονικού εγκλήματος αλλά και για όποιον χρειάζεται τη βοήθειά μας. 


Αυτό μας έστειλαν!

***SPAM*** Ο λογαριασμός σας έχει πειραχτεί από κυβερνοεγκληματίες!
"Γεια σου!

Όπως ίσως παρατηρήσατε, σας έστειλα ένα email από τον λογαριασμό σας.
Αυτό σημαίνει ότι έχω πλήρη πρόσβαση στη συσκευή σας.

Σε παρακολουθώ λίγους μήνες τώρα.
Το γεγονός είναι ότι είχατε μολυνθεί με κακόβουλο λογισμικό μέσω ενός site ενηλίκων που επισκεφθήκατε.

Εάν δεν καταλαβαίνετε, θα σας εξηγήσω.
Trojan Virus μου δίνει πλήρη πρόσβαση και τον έλεγχο σε έναν υπολογιστή ή άλλη συσκευή.
Αυτό σημαίνει ότι μπορώ να δω τα πάντα στην οθόνη σας, ενεργοποιήστε την κάμερα και το μικρόφωνο, αλλά δεν ξέρετε γι ' αυτό.

Έχω επίσης πρόσβαση σε όλες τις επαφές σας και όλη την αλληλογραφία σας.

Γιατί antivirus σας δεν εντόπισε κακόβουλο λογισμικό;
Απάντηση: το κακόβουλο λογισμικό μου χρησιμοποιεί το πρόγραμμα οδήγησης, μπορώ να ενημερώσετε τις υπογραφές του κάθε 4 ώρες, έτσι ώστε antivirus σας είναι σιωπηλή.

Έκανα ένα βίντεο που δείχνει πώς μπορείτε να ικανοποιήσετε τον εαυτό σας στο αριστερό μισό της οθόνης, και στο δεξί μισό βλέπετε το βίντεο που παρακολουθήσατε.
Με ένα κλικ του ποντικιού, μπορώ να στείλω αυτό το βίντεο σε όλα τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τις επαφές σας στα κοινωνικά δίκτυα.
Μπορώ επίσης να δημοσιεύσετε την πρόσβαση σε όλα τα e-mail αλληλογραφία σας και αγγελιοφόρους που χρησιμοποιείτε.

Αν θέλετε να το αποτρέψετε,
μεταφέρει το ποσό της 276€ στη διεύθυνση Bitcoin μου (αν δεν ξέρετε πώς να το κάνετε αυτό, γράψτε στο Google: "Αγοράστε Bitcoin").

Η διεύθυνση Bitcoin μου (BTC πορτοφόλι) είναι: 1BWhRdSYcaqYP2NmeEdekusBhPon2tFHMa

Μετά τη λήψη της πληρωμής, θα διαγράψω το βίντεο και δεν θα με ακούσετε ποτέ ξανά.
Σας δίνω 50 ώρες (πάνω από 2 ημέρες) για να πληρώσετε.
Έχω μια ειδοποίηση που σαρώνει την αλληλογραφία σας και ο χρονοδιακόπτης θα λειτουργήσει όταν δείτε αυτό το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Η υποβολή κάποιας καταγγελίας κάπου δεν έχει νόημα, διότι αυτό το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν μπορεί να παρακολουθηθεί όπως η διεύθυνση bitcoin μου.
Δεν κάνω λάθη.

Εάν διαπιστώσω ότι έχετε μοιραστεί αυτό το μήνυμα με κάποιον άλλο, το βίντεο θα διανεμηθεί αμέσως.

Τις καλύτερες ευχές!"

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου