Εκδήλωση του Θανάση Μπούρα για θέματα κοινωνικής πολιτικής και ΑΜΕΑ

Ο Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Δυτικής Αττικής Θανάσης Μπούρας πραγματοποίησε την πρώτη του προεκλογική εκδήλωση με θέμα «Κοινωνική Πολιτική και ΑΜΕΑ» στο Ξενοδοχείο Ελευσίνα στην Ελευσίνα.
Στην εκδήλωση έκαναν χαιρετισμό ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ Στέλιος Κυμπουρόπουλος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Περιφέρειας Αττικής Νίκος Πέππας, ο Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ΑΜΕΑ και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ΝΔ Γιώργος Σταμάτης και οι Πρόεδροι και εκπρόσωποι των φορέων ΑΜΕΑ Δυτικής Αττικής (Βαγγέλης Κακοσαίος, Γιώργος Ρεθυμιωτάκης, Μαρία Τουρκοχωρίτη, Μαρία Μαυρομάτη).
 Πάρα πολλοί φίλοι του Θανάση Μπούρα τον τίμησαν με την παρουσία τους, άκουσαν με πολύ ενδιαφέρον την ομιλία του και εξέφρασαν την ικανοποίησή τους που για πρώτη φορά διοργανώνεται μια τέτοια εκδήλωση πάνω σε θέματα που τους απασχολούν στην καθημερινότητά τους. Οι παρεμβρισκόμενοι έδειξαν ιδιαίτερη αγάπη, ενθουσιασμό, εκτίμηση και εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Βουλευτή τους.
Ο ίδιος ο Βουλευτής τους ευχαρίστησε όλους θερμά για την τιμή που του έκαναν και δήλωσε μεταξύ άλλων ότι η αγάπη και η στήριξή τους, του δίνει τη δύναμη να συνεχίσει τον αγώνα του για την Δυτική Αττική.
Ο κ. Μπούρας μιλώντας έκανε μια γενική πολιτική τοποθέτηση και παρουσίασε το Πρόγραμμα της ΝΔ ως προς την κοινωνική πολιτική και τα άτομα με αναπηρία.     Μίλησε για την κρισιμότητα των εκλογών της 7ης Ιουλίου καθώς αφορούν τα εθνικά μας ζητήματα, την ποιότητα της Δημοκρατίας, την οικονομία, την αναπτυξιακή διαδικασία, τη δημόσια ασφάλεια, την υγεία, την παιδεία. Και είπε ότι η πολιτική αλλαγή είναι εθνική αναγκαιότητα.
Μεταξύ άλλων ο κ. Μπούρας τόνισε ότι «Οι πολίτες απαιτούν πολιτική αλλαγή και θα το δείξουν στις κάλπες της 7ης Ιουλίου. Με την εμπιστοσύνη των πολιτών, τη Νέα Δημοκρατία αυτοδύναμη Κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη Πρωθυπουργό, θα ξαναχτίσουμε την Ελλάδα. Την Ελλάδα της υπερηφάνειας και της αξιοκρατίας. Μια Ελλάδα με λιγότερους φόρους και εισφορές. Όπου οι επενδύσεις θα φέρουν πολλές και καλά αμειβόμενες νέες θέσεις εργασίας και η επιχειρηματικότητα θα ανθίσει.
Μια Ελλάδα με αληθινά κοινωνική πολιτική που θα παρέχει καλύτερες υπηρεσίες υγείας για όλους. Θα ξαναχτίσουμε την Ελλάδα που εγγυάται αποκατάσταση της δημόσιας τάξης και συνθήκες ασφάλειας και ελευθερίας για όλους τους Έλληνες και σε όλες τις γειτονιές και ιδιαίτερα εδώ στη Δυτική Αττική.
Την Ελλάδα που διασφαλίζει το κύρος των θεσμών, αναβαθμίζει και εκσυγχρονίζει τη δημόσια παιδεία και τη συνδέει με την παραγωγή. Την Ελλάδα που εκσυγχρονίζει το κράτος. Την Ελλάδα που δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλους.
Θα ενισχύσουμε τη μεσαία τάξη με μια σειρά από μέτρα που έχουμε ήδη ετοιμάσει και που θα οδηγήσουν στη μείωση των φόρων, η οποία θα συμβάλλει στην ενίσχυση της ανάπτυξης. θα δώσουμε ξανά ζωή στη μεσαία τάξη που είναι ο πυλώνας και ο κορμός της κοινωνίας και της οικονομίας μας.
Οι πολίτες θέλουν να φύγει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που έκανε τους φτωχούς φτωχότερους. Που αναίτια έδωσε παράταση στην κρίση, με τις κυβερνητικές επιλογές της τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Επληξε τη μεσαία τάξη.Αύξησε το κόστος διαβίωσης λόγω έμμεσων φόρων που πλήττουν ιδιαίτερα τους φτωχότερους Έλληνες. Μείωσε το διαθέσιμο εισόδημα. Οδήγησε σε ασφυξία τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Εκανε εχθρό την επιχειρηματικότητα. Αγνωστες λέξεις για τον ΣΥΡΙΖΑ οι επενδύσεις, η ανάπτυξη, η επιχειρηματικότητα.»
 Ο κ. Μπούρας επεσήμανε επίσης ότι η Νέα Δημοκρατία έχει συγκεκριμένο και ρεαλιστικό σχέδιο κοινωνικής πολιτικής και μίλησε αναλυτικά για το πρόγραμμα της ΝΔ ως προς την κοινωνική αλληλεγγύη, την κοινωνική ασφάλιση, την υγεία όπου θα υλοποιηθεί άμεσα η αναβάθμιση των υπηρεσιών προς τους πολίτες. Και είπε πως τα ζητήματα της αναπηρίας βρίσκονται στον πυρήνα της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Τόνισε επίσης ότι «Τελικός στόχος της ΝΔ για τα ΑΜΕΑ είναι η κοινωνική κινητικότητα, η απρόσκοπτη πρόσβασή τους στην εκπαίδευση, την απασχόληση, την αυτόνομη διαβίωση, την ισότιμη συμμετοχή παντού.
Εμείς στη ΝΔ και ο Πρόεδρος μας Κυριάκος Μητσοτάκης δεν επιθυμουμε να αντιμετωπίζουμε τα ΑΜΕΑ ως παθητικούς δέκτες υπηρεσιών επιδοματικής πολιτικής. Αλλά ως ενεργούς συνδιαμορφωτές μιας νέας πολιτικής για ένα καλύτερο αύριο.
Θεωρούμε απαραίτητη και τη θέσπιση στο ανώτατο επίπεδο, αναφερόμενο απευθείας στον πρωθυπουργό, ενός εθνικού συντονιστή για τα άτομα με αναπηρία ο οποίος θα μπορεί να συντονίζει τομεακές και κλαδικές πολιτικές και θα έχει την τελική ευθύνη υλοποίησης αυτής της πολιτικής.
Στόχος μας είναι η δημιουργία ενός ειδικού κοινωνικού ταμείου, το οποίο θα διαθέτει συγκεκριμένα ποσά.
Στόχος μας επίσης η θέσπιση προσωπικού βοηθού, ώστε να υπάρχει πλήρης ανεξαρτητοποίηση των ατόμων με βαριά αναπηρία και να υπάρχει και μια πολύ μεγάλη ανακούφιση για τις οικογένειες των ατόμων με αναπηρία.
Επίσης, επιμένουμε ιδιαίτερα στην πλήρη προσβασιμότητα στο σύστημα δημοσίων μεταφορών. Και δεσμευόμαστε για την πλήρη προσβασιμότητα σε όλα τα δημόσια κτίρια.
Δεσμευόμαστε να γενικεύσουμε και να ενισχύσουμε περαιτέρω ένα ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα αξιοποιώντας πόρους και από το ΕΣΠΑ. Ο προϋπολογισμός για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα θα αυξηθεί στο 1 δις ευρώ ετησίως. Στόχος μας είναι το 0,5% του ΑΕΠ να διατίθεται για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα.
Θα καθιερώσουμε την κατ’ οίκον διανομή φαρμάκων για συγκεκριμένες ομάδες ασθενών (ΑΜΕΑ, καρκινοπαθείς κλπ), καταργώντας τη ντροπιαστική ταλαιπωρία στην οποία τους έχει επιβάλει η Κυβέρνηση.
Θα καθιερώσουμε ραντεβού με γιατρούς του ΕΟΠΥΥ εντός 24 ωρών για ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού (πολίτες μεγάλης ηλικίας, ΑΜΕΑ κλπ), οι οποίοι θα εξετάζονται με απόλυτη προτεραιότητα.
Θα χορηγούμε αφορολόγητο 1.000 ευρώ για κάθε παιδί. Δωρεάν πρόσβαση σε κάθε Ελληνόπουλο σε παιδικούς σταθμούς. Και 2.000 ευρώ ενίσχυση για κάθε παιδί που γεννιέται στην Πατρίδα μας».

Κλείνοντας ο κ. Μπούρας ευχαρίστησε όλες και όλους και τον καθένα ξεχωριστά γι’ αυτή τη μεγάλη συγκέντρωση που δίνει δύναμη στον ίδιο και δείχνει ότι η Νέα Δημοκρατία στις 7 Ιουλίου θα είναι Κυβέρνηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης Πρωθυπουργός και ο Θανάσης Μπούρας πάλι ο δικός τους Βουλευτης στη Δυτική Αττική.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου