ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ: Εθελοντική Αιμοδοσία, την Κυριακή 14 και Δευτέρα 15 Ιουλίου στον Πειραιά




Πριν μπεις στο πλοίο…κάνε check- in στην Εθελοντική Αιμοδοσία!
Κυριακή 14 και Δευτέρα 15 Ιουλίου, αίθουσα  Μουσείου Ηλεκτρικών Σιδηροδρόμων, τερματικός σταθμός ΗΣΑΠ  Πειραιάς, 9πμ-7μμ.

Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.) προγραμματίζει για πρώτη φορά εθελοντική αιμοδοσία στον σταθμό του ΗΣΑΠ στον Πειραιά, συνεχίζοντας την προσπάθεια προσέλκυσης νέων εθελοντών αιμοδοτών (ιδιαίτερα νέων ηλικιακά ομάδων) έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η αυτάρκεια και η κάλυψη των αναγκών αίματος και μέσα στην καλοκαιρινή περίοδο.
Η πρόσκληση για «check-in στην εθελοντική αιμοδοσία», λίγα μέτρα πριν το λιμάνι του Πειραιά, στέλνει το μήνυμα ότι η προσφορά αίματος μπορεί να αποτελέσει μία θαυμάσια πράξη αλληλεγγύης, που συνδέεται με τη χαρά των διακοπών και της ξεκούρασης, αποφεύγοντας το νοσοκομειακό περιβάλλον και τους αρνητικούς συνειρμούς που αυτό καλλιεργεί στους εθελοντές αιμοδότες.
Το Ε.ΚΕ.Α., επέλεξε, έναν εξαιρετικό χώρο που παρέχει ευκολία πρόσβασης σε χιλιάδες επιβάτες που μετακινούνται προς τα νησιά με το πλοίο και τους καλεί λίγο πριν την αναχώρησή τους, να δώσουν λίγο από το αίμα τους και λίγο από το χρόνο τους, για αυτούς που το έχουν ανάγκη.
Ας κάνουμε λοιπόν check-in στην πιο σημαντική συνήθεια του καλοκαιριού…. γιατί οι ανάγκες για αίμα δεν πάνε διακοπές…
Η Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 και τη Δευτέρα 15 Ιουλίου, στην  αίθουσα  Μουσείου Ηλεκτρικών Σιδηροδρόμων, στον τερματικό σταθμό του ΗΣΑΠ στον Πειραιά, από τις 9 το πρωί εώς τις 7 το απόγευμα.
Για να δώσεις αίμα χρειάζεται:
·         Να είσαι 18-65 ετών
·         Να έχεις πάρει ένα ελαφρύ γεύμα πριν την αιμοδοσία
·         Να έχεις κοιμηθεί τουλάχιστον 5 ώρες
·         Να αναφέρεις τυχόν ασθένειες και φάρμακα που λαμβάνεις στο γιατρό της αιμοδοσίας
·         Εάν έχεις κάνει τατουάζ να έχουν παρέλθει 4 μήνες  

Πληροφορίες Γραφείο Προσέλκυσης Εθελοντών Αιμοδοτών Ε.ΚΕ.Α τηλ 2132146717
Με την ευγενική χορηγία
της ΣΤΑΣΥ Α.Ε και του Μουσείου Ηλεκτρικών Σιδηροδρόμων


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου