Αναβαθμίζεται η «ηλεκτρονική ασπίδα» για εργαζόμενους και συνεπείς επιχειρήσεις ΕΡΓΑΝΗ



Ξεκινάει άμεσα ανοικτή διαβούλευση με όλους τους κοινωνικούς εταίρους

Πρόσκληση για διαβούλευση και κατάθεση προτάσεων σχετικά με την αναβάθμιση και ολοκλήρωση του Πληροφοριακού Συστήματος ΕΡΓΑΝΗ απέστειλε σήμερα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γιάννης Βρούτσης προς όλους τους κοινωνικούς εταίρους.
Το πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ αποτελεί την σημαντικότερη ψηφιακή καινοτομία στο πεδίο της παρακολούθησης της αγοράς εργασίας και έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη και την αναγνώριση των κοινωνικών εταίρων, των ερευνητικών φορέων, της πανεπιστημιακής κοινότητας καθώς και του πολιτικού κόσμου.
Η Εργάνη από τον Μάρτιο του 2013 που δημιουργήθηκε μέχρι και σήμερα έχει αποδείξει έμπρακτα την αξία και την χρησιμότητά της. Το κυριότερο, όμως, είναι ότι έχει την πλήρη στήριξη από το σύνολο των εργαζομένων και των εργοδοτών της χώρας.
Γι’ αυτό, στο πλαίσιο των αυξημένων αναγκών της αγοράς, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου προχωράει στην αναβάθμιση του σε στρατηγικό εργαλείο για την τόνωση της απασχόλησης και τον έλεγχο και τη νομιμότητα στην αγορά εργασίας.
Η διαδικασία της διαβούλευσης ξεκινάει άμεσα με συναντήσεις του υπουργού Εργασίας κ. Γιάννη Βρούτση με όλους τους κοινωνικούς εταίρους και θα ολοκληρωθεί στις 15 Σεπτεμβρίου 2019 ενσωματώνοντας τις προτάσεις των εταίρων στο τελικό σχέδιο για την αναβάθμιση του συστήματος Εργάνη.
Το δεύτερο βήμα είναι η νομοθετική πρωτοβουλία για την αναβάθμιση του συστήματος που αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του Οκτωβρίου 2019.


Ο υπουργός Γ. Βρούτσης δήλωσε σχετικά:
Προχωρούμε σε ένα ακόμη «ψηφιακό άλμα» με την αναβάθμιση και ολοκλήρωση του συστήματος Εργάνη μέσα από την απλοποίησή του, την ενιαιοποίηση των λειτουργιών του και την ενίσχυση των επιχειρησιακών και αναλυτικών του δυνατοτήτων.
Απώτερος στόχος είναι η ανάδειξη της Εργάνη σε κεντρικό εργαλείο του υπουργείου για τον σχεδιασμό ορθολογικών και αποδοτικών πολιτικών για την τόνωση της απασχόλησης στην χώρα μας, την προστασία των εργαζομένων και την σημαντική μείωση της γραφειοκρατίας.
Στόχος μας να καταστήσουμε όλους τους κοινωνικούς εταίρους κοινωνούς μιας ακόμα ψηφιακής καινοτομίας του υπουργείου Εργασίας κάτω από ένα συμφωνημένο απ’ όλους νομοθετικό και επιχειρησιακό σχέδιο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου