Ξεκινούν οι έλεγχοι σε όλη την χώρα-Κύρια προτεραιότητα η νομιμότητα στην αγορά εργασίας και η προστασία των εργαζομένων


Toυς κύριους στόχους και προτεραιότητες του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, που καθορίστηκαν στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο μετά από εντολή του ίδιου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, επανέλαβε ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Βρούτσης στην πρώτη συνάντηση που είχε με τους Επιθεωρητές του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε).
Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης τόνισε τα εξής:
«Η τήρηση της νομιμότητας στην αγορά εργασίας και η αποτροπή κάθε μορφής αυθαιρεσίας σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων, αποτελεί μια από τις κεντρικές προτεραιότητες της πολιτικής της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Και ένα προσωπικό στοίχημα για μένα σε συνέχεια των αυστηρών κυρώσεων που ο ίδιος έχω θεσπίσει ήδη από το 2013.
Απευθύνομαι σε εσάς, τους λειτουργούς του ΣΕΠΕ, στους Επιθεωρητές Εργασιακών Σχέσεων και τους Επιθεωρητές Υγείας & Ασφάλειας στην Εργασία, αλλά και το υποστηρικτικό προσωπικό και θέλω να σας πω ότι σας εμπιστεύομαι. Όλους.
Γιατί γνωρίζω ότι πέρα  από τις εξαιρετικές ικανότητες, την εμπειρία και το επαγγελματικό δυναμισμό, διαθέτετε την απαραίτητη κοινωνική ευαισθησία για την προστασία των εργαζομένων, αλλά και των υγιών και συνεπών εργοδοτών που βλάπτονται από τις καταχρηστικές πρακτικές κάποιων παραβατικών επιχειρήσεων. Θα είμαι δίπλα σας.
Με τη δική σας στήριξη, αλλά και με τη δική μας ισχυρή πολιτική βούληση, δρομολογούμε την περαιτέρω θεσμική και οργανωτική ενδυνάμωση του ΣΕΠΕ.
Οι νόμιμοι εργοδότες που συμμορφώνονται με τις προβλέψεις της νομοθεσίας για τις εργασιακές σχέσεις και την υγεία και ασφάλεια στους χώρους εργασίας, δεν έχουν να φοβηθούν απολύτως τίποτε. Θα τους στηρίξουμε έμπρακτα ακόμη περισσότερο και με ειδικά κίνητρα. Αλλά όσοι παρανομούν σε βάρος των εργαζομένων θα μας βρουν μπροστά τους.
Ξεκινάμε, λοιπόν, από σήμερα σαρωτικούς ελέγχους σε όλη τη χώρα, με έμφαση στις τουριστικές περιοχές, αφήνοντας πίσω την όποια χαλάρωση της τελευταίας προεκλογικής περιόδου».

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου