Ε.Σ.Α.μεΑ.: Η Αναπηρία στο προσκήνιο, κάλεσμα να πάρουν θέση όλα τα κόμματα της Βουλής!


Να πάρουν θέση και να μην υπεκφύγουν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους, καθώς και το πώς αυτή θα βελτιωθεί. Αυτό είναι το κάλεσμα που απευθύνουν η ΕΣΑμεΑ και οι Οργανώσεις της από όλη την Ελλάδα στους πολιτικούς αρχηγούς, μέσω επιστολής που τους απευθύνεται. Την Τρίτη 16 Ιουλίου παρόμοια επιστολή απευθύνθηκε στον πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη.
Η ΕΣΑμεΑ, πιστή τόσο στον θεσμικό όσο και στον αντιπροσωπευτικό και αγωνιστικό της ρόλο, καλεί τώρα τα κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου να τοποθετηθούν επί του Εθνικού Προγράμματος για την εφαρμογή της Σύμβασης για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία που συνέταξε. Το Πρόγραμμα έχει  στόχο την ένταξη και την κοινωνική προστασία των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία και την άρση όλων των μορφών διάκρισης σε βάρος τους, έχει βάθος τετραετίας και πρέπει να ενταχθεί στις προτεραιότητες της κυβέρνησης και στο σύστημα παρακολούθησης και συντονισμού του κυβερνητικού έργου.
Το πολιτικό σύστημα της χώρας οφείλει άμεσα να πάρει θέση απέναντι στην καταπάτηση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους, η οποία επιδεινώθηκε άγρια τα χρόνια της κρίσης. Η Σύμβαση του ΟΗΕ που έχει υπογράψει η χώρα φέρνει υποχρεώσεις- αν και μεγαλύτερες υποχρεώσεις φέρνει η σκληρή πραγματικότητα που αντιμετωπίζει το 10% του πληθυσμού.

Η ΕΣΑμεΑ και οι Οργανώσεις της, σύσσωμο το αναπηρικό κίνημα, εξακολουθούν να προασπίζονται δικαιώματα και παροχές, να καταγγέλλουν τα κακώς κείμενα στην Κοινωνία και στην Ευρώπη και να αγωνίζονται για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης όλων των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου