Αστυνομία: Εκστρατεία για παράνομη στάθμευση σε χώρους για άτομα με αναπηρία

 Αρχίζει εκστρατεία της Αστυνομίας για παράνομη στάθμευση σε χώρους για άτομα με αναπηρίαΗ ανακοίνωση της Αστυνομίας:
Τα άτομα με κινητικά προβλήματα ζουν ανάμεσα μας και πρέπει να τυγχάνουν απόλυτου σεβασμού, αλλά και διευκολύνσεων από όλους μας.
Στο πλαίσιο αυτό με σκοπό την ευαισθητοποίηση των οδηγών και την πάταξη του φαινομένου στάθμευσης οχημάτων σε χώρους στάθμευσης ατόμων με αναπηρία, αλλά και γενικά για μη στάθμευση οχημάτων κατά τρόπο που να εμποδίζεται η ομαλή χρήση του οδικού δικτύου από τα άτομα αυτά, η Αστυνομία θα πραγματοποιήσει εκστρατεία για αδικήματα που αφορούν και επηρεάζουν τη διακίνηση ατόμων με αναπηρία στο οδικό δίκτυο που θα αρχίσει από την ερχόμενη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου, 2019 και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 20 Ιανουαρίου, 2019.
Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας θα δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στο αδίκημα της παράνομης στάθμευσης, το οποίο καθίσταται εντονότερο στα κέντρα των πόλεων και δημιουργεί σοβαρά προβλήματα ιδιαίτερα στη διακίνηση των ατόμων με αναπηρία όσο και στο αδίκημα της στάθμευσης στην αντίθετη πορεία του οχήματος που επίσης εγκυμονεί αυξημένο κίνδυνο πρόκλησης ατυχημάτων.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι κατά το 2018 έγινε μεγάλος αριθμός ελέγχων παγκύπρια για αδικήματα που αφορούν στάθμευση σε χώρους στάθμευσης αναπήρων από μη δικαιούχους, αλλά και για παράνομη στάθμευση σε άλλους χώρους. Στο πλαίσιο αυτό καταγγέλθηκαν συνολικά 1,735 οδηγοί, οι οποίοι είχαν σταθμεύσει τα οχήματά τους σε χώρους ατόμων με αναπηρία χωρίς να είναι δικαιούχοι, ενώ διενεργήθηκαν επιπρόσθετα 11.078 καταγγελίες για αδικήματα που αφορούν παράνομη στάθμευση.
Επισημαίνεται ότι ο κύριος στόχος μας είναι η καλλιέργεια συνείδησης στον καθένα, ότι οι χώροι στάθμευσης για άτομα με αναπηρία χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνο από τα άτομα αυτά. Αυτό πρέπει να εμπεδωθεί στην κοινωνία και προς την κατεύθυνση αυτή καταβάλλουμε συνεχείς προσπάθειες.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου