Όταν τηρείται ο νόμος σωστά..

Αποτέλεσμα εικόνας για ξηλωμα πινακιδων
Όταν τηρείται ο νόμος σωστά και όχι από υπερβάλλοντα ζήλο των σωμάτων ασφαλείας, οι πολίτες με αναπηρία, οι υπερήλικοι, οι έγκυες και διάφορες άλλες κατηγορίες συμπολιτών μας, κυκλοφορούν ελεύθερα και είναι ικανοποιημένες όλες οι πλευρές, εκτός του παραβάτη. ο οποίος θα πρέπει να τιμωρείται παραδειγματικά. Στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν ξέρουμε αν θα το ξανακάνει αλλά σίγουρα αυτοί που βλέπουν την παραπάνω εικόνα, πρέπει να πουν μπράβο στους αστυνομικούς που δεν δείχνουν υπερβάλλοντα ζήλο, απλά κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Αν τα σώματα ασφαλείας αλλά και η δημοτική αστυνομία, τιμωρούν τους συγκεκριμένους παραβάτες με τέτοιο τρόπο, σίγουρα θα λυθεί το πρόβλημα της προσβασιμότητας που σήμερα εμποδίζει ένα μεγάλο ποσοστό των συνανθρώπων μας να κυκλοφορεί ελεύθερα.
  
Στην αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας και του διπλώματος οδήγησης του οδηγού, όπως και των πινακίδων του Ι.Χ. αυτοκινήτου του που είχε σταθμεύσει με αναμμένα τα αλάρμ σε οριοθετημένη θέση ΑμεΑ στη διασταύρωση των οδών Δ. Βότση και Α. Αναστασιάδη στο κέντρο του Αγρινίου, προχώρησαν το Σάββατο 26 Ιανουαρίου αστυνομικοί της τροχαίας.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει πολίτης στο προφίλ του στο facebook, όπου ανήρτησε και φωτογραφία από το περιστατικό με τους αστυνομικούς να αφαιρούν τις πινακίδες του οχήματος, ο ασυνείδητος οδηγός είχε σταθμεύσει για περισσότερη από μισή ώρα το αυτοκίνητό του παράνομα στη συγκεκριμένη θέση.
Σημειώνεται ότι σε περίπτωση υποτροπής μέσα σε διάστημα έξι μηνών, η άδεια οδήγησης αφαιρείται για διπλάσιο χρονικό διάστημα (120 ημέρες) και ο παραβάτης υποχρεούται σε επανεξέταση για την επαναχορήγησή της.
Όπως αναφέρει στην ανάρτηση με την οποία ο πολίτης καταγγέλλει το περιστατικό, «Σύμφωνα με τον Νόμο και η Δημοτική Αστυνομία είναι υποχρεωμένη να αφαιρεί επιτόπου, άδεια οδήγησης, δίπλωμα και πινακίδες σε περίπτωση στάθμευσης οχήματος σε θέση ΑΜΕΑ. Κάτι τέτοιο όμως δεν εφαρμόζεται στην πόλη του Αγρινίου, όπως δεν εφαρμόζονται και οι έλεγχοι για τον Αντικαπνιστικό νόμο. Με τίνος εντολές άραγε»;

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου