Δελτίο τύπου Υπ. Εργασίας: Χαιρετισμός Δόμνας Μιχαηλίδου στο Συνεδρίο «Επ' Αρωγή» στην Κρήτη

Χαιρετισμός της Υφυπουργού Εργασίας Δόμνας Μιχαηλίδου στο πλαίσιο του Συνεδρίου «Επ’ Αρωγή» στην Κρήτη.
«Η βελτίωση της ορατότητας των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας και το άνοιγμα τους στις τοπικές κοινωνίες είναι ένα πεδίο στο οποίο θα αφιερώσουμε χρόνο και ενέργεια», ανέφερε η Υφυπουργός Εργασίας αρμόδια για θέματα πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου, μιλώντας στο 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας «Επ’ Αρωγή» που διεξάγεται στην Κρήτη.
Η κα Μιχαηλίδου, η οποία απηύθυνε σήμερα χαιρετισμό στο συνέδριο εξέφρασε τη χαρά της για την παρουσία της ανάμεσα σε στελέχη του χώρου της πρόνοιας και υπογράμμισε ότι έχει επίγνωση του τι καλούνται να αντιμετωπίσουν και να διαχειριστούν καθημερινά.
Η Υφυπουργός αναφέρθηκε αναλυτικά στις προτεραιότητες του Υπουργείου, όπως η θέσπιση οργανισμών για τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας και τόνισε ότι στον σχεδιασμό του Υπουργείου είναι να αναλάβει προτεραιότητες στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της εξωστρέφειας των Κέντρων. Χαρακτηριστικά ανέφερε «Μια προνοιακή δομή ορατή και ανοιχτή είναι μια δομή που μπορεί να ανταποκριθεί πιο αποδοτικά στις ανάγκες των ωφελούμενων της, αλλά και πιο ικανή να υπερβεί πιεστικά προβλήματα. Είναι αξιέπαινη η δουλειά που έχει γίνει μέχρι τώρα από τις Διοικήσεις και τους εργαζόμενους. Η τάση αυτή πρέπει να ενδυναμωθεί και να ενισχυθεί».
Η κα Μιχαηλίδου χαρακτήρισε την αποϊδρυματοποίηση ως «τη μεγάλη πρόκληση για το προνοιακό σύστημα της χώρας την επόμενη δεκαετία» και σημείωσε σχετικά ότι «χρειάζονται προσεκτικά βήματα, με στήριξη και κατάρτιση του προσωπικού των δομών το οποίο θα κληθεί να υλοποιήσει αυτή τη μεταρρύθμιση, με ευαισθησία και ενημέρωση των πολιτών, και με ταυτόχρονη ενίσχυση του θεσμού της αναδοχής και της υιοθεσίας».

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου