Δελτίο Τύπου ΚΑΑ "Παλλάδιον": Συμμετοχή στην Εβδομάδα αυτόνομης διαβίωσης ΑΜΕΑ

"Με εκπρόσωπό του, που ταξίδεψε ειδικά γι αυτό το λόγο στις Βρυξέλλες, το ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ συμμετείχε στις εργασίες της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αυτόνομης Διαβίωσης που πραγματοποιήθηκαν από 1 έως 3 Οκτωβρίου 2019 στις κεντρικές αίθουσες του Ευρωκοινοβουλίου. Συγκεκριμένα ο Σύμβουλος Αποκατάστασης του ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ κ. Χαράλαμπος Ξένος παρακολούθησε όλες τις επίσημες συνεδριάσεις που αφορούσαν στην ανεξάρτητη ζωή των ΑΜΕΑ και είχε προσωπικές επαφές με πολλούς Έλληνες Ευρωβουλευτές όπως ο κ. Στέλιος Κυμπουρόπουλος, ο κ. Ευάγγελος Μειμαράκης, ο κ. Αλέξανδρος Γεωργούλης, ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης και η κ. Έλενα Κουντουρά.
Ιδιαίτερη συζήτηση για το ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ έγινε μεταξύ του Συμβούλου Αποκατάστασης του Κέντρου και του Γενικού Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας κ. Γεωργίου Σταμάτη ο οποίος συμμετείχε στις εργασίες του Συνεδρίου εκπροσωπώντας την Ελληνική Κυβέρνηση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αυτόνομης Διαβίωσης πραγματοποιήθηκε μία συμβολική πορεία διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους των Βρυξελλών που κατέληξε στο Parc du Cinquantenaire και μία ακρόαση για την καλυτέρευση των συνθηκών πρόσβασης των ΑΜΕΑ στο Ευρωκοινοβούλιο.
Τέλος ανάμεσα στις εκδηλώσεις του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκε και μία ενημερωτική ημερίδα από την Microsoft για τους τρόπους επικοινωνιακής υποστήριξης των ΑΜΕΑ μέσω μιας νέας ηλεκτρονικής βάσης στο Microsoft Center.
Κοντά σε όλα τα μεγάλα γεγονότα που αφορούν τα ΑΜΕΑ το ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ θα συνεχίσει να στηρίζει τέτοιες δράσεις και να ενημερώνεται επίσημα τόσο για τα δικαιώματα των ΑΜΕΑ όσο και για τους αγώνες που κάνει το αναπηρικό κίνημα για την αυτονομία στη διαβίωση, την ανεξαρτησία στην κίνηση και στην ελευθερία πρόσβασης σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους."

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου