Κινητοποιήσεων συνέχεια για τους εργαζόμενους των ΟΤΑ

Συνεχίζονται και σήμερα οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων των ΟΤΑ, με πορεία στο κέντρο της Αθήνας. Η κατάσταση στην Αττική είναι για άλλη μια φορά αποπνικτική για τους πολίτες, οι οποίοι πληρώνουν επί της ουσίας την διαμάχη των εργαζομένων με την Κυβέρνηση. Αιτία των κινητοποιήσεων είναι το αμφιλεγόμενο αναπτυξιακό νομοσχέδιο, το οποίο θα επιτρέπει την είσοδο εργολάβων σε δημοτικές υπηρεσίες, όπως η καθαριότητα. Και, ναι μεν πολλές δημοτικές αρχές διαβεβαιώνουν πως αυτό το "εργαλείο" θα χρησιμοποιηθεί για να αντιμετωπιστούν ειδικές ανάγκες, όπως τουριστικές περίοδοι, και δεν θα σημάνει μειώσεις μόνιμου προσωπικού, οι εργαζόμενοι όμως φοβούνται πως αυτό δεν θα τηρηθεί, ή θα αλλάξει στο μέλλον.
Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Γιώργος Πατούλης, στην συνάντησή του με το προεδρείο της ομοσπονδίας των εργαζομένων στην ΠΟΕ-ΟΤΑ, απέφυγε να τοποθετηθεί υπέρ ή κατά της επίμαχης διάταξης, τόνισε όμως ότι: «ζητούμε μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους τους εργαζομένους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Είμαστε στο πλευρό τους και θα παραμείνουμε.
Το ζήτημα των εργαζομένων στους ΟΤΑ είναι θέμα που αφορά αποκλειστικά τους δήμους και τα όργανά τους. Είμαστε υπέρ του δικαιώματος των πολιτών να ζουν σε καθαρές λειτουργικές και ασφαλείς πόλεις, και να εξυπηρετούνται από τις δημοτικές υπηρεσίες ή άλλες εναλλακτικές λύσεις όταν το κράτος δεν εξασφαλίζει τον ακριβή αριθμό των εργαζομένων που απαιτούνται στους ΟΤΑ.
Για εμάς είναι πρωταρχικός στόχος η εξυπηρέτηση των πολιτών, και αυτή είναι ανάγκη να διασφαλιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Πάνω από όλα είναι ο πολίτης και δίνουμε προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση του κατ’ αρχήν από μόνιμο προσωπικό. Υποστηρίζουμε το δικαίωμα των δήμων και των αιρετών διοικήσεών τους να αποφασίζουν οι ίδιοι για τον αριθμό και τις ειδικότητες των εργαζομένων που χρειάζονται για να καλύψουν τις ανάγκες τους και να διατηρούνται οι πόλεις σε επίπεδα κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα».

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου