"Αγκάθι" για το Νοσοκομείο Παίδων η παράτυπη φιλοξενία παιδιών μετά από εισαγγελική εντολή

Κατόπιν εισαγγελικής εντολής, με την οποία είχε αφαιρεθεί η επιμέλεια δεκάδων παιδιών από τους γονείς τους, το "Αγία Σοφία" επιφορτίσθηκε με την παράτυπη φιλοξενία τους - "προσωρινά". Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι τα παιδιά αυτά είναι ανεξέλεγκτα και ορισμένα εμφανίζουν και επιθετική συμπεριφορά και προκαλούν καταστροφές, όπως έγινε για άλλη μια φορά και τώρα.
Σύμφωνα με νέα καταγγελία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) νέο σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε την περασμένη Τετάρτη, όταν ένα από τα 60 παιδιά που φιλοξενούνται στα Παίδων με εισαγγελική εντολή επειδή δεν υπάρχει κατάλληλη προνοιακή δομή, επιτέθηκε σε εργαζόμενους και άλλα νοσηλευόμενα παιδιά.
Η καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ:
"Σήμερα βρίσκονται 60 παιδιά εγκαταλελειμμένα στα Παιδιατρικά Νοσοκομεία με εισαγγελική εντολή. Στο Παίδων Αγίας Σοφίας είναι 27, όλο και περισσότερα. Η κατάσταση πολλές φορές είναι ανεξέλεγκτη από επεισόδια που δημιουργούν τα παιδιά χωρίς φυσικά να φταίνε. Πως είναι δυνατόν να ζουν σε ένα Νοσοκομείο χωρίς να έχουν προβλήματα υγείας μόνο και μόνο γιατί εγκαταλείφθηκαν; Στις 9/9/2019 παρά λίγο να θρηνήσουμε θύματα από την επιθετικότητα ενός παιδιού. Κυνηγούσε με σπάτουλα από το καρότσι της καθαριότητας το Νοσηλευτικό και Ιατρικό Προσωπικό. Έσπασε πόρτες, ξήλωσε κουρτίνες, έσπαγε ότι έβρισκε μπροστά του. Παρά λίγο να πνίξει τη θεία του με τα χέρια στο λαιμό. Την έσωσε μια Νοσηλεύτρια. Μετά την ανάδειξη του ζητήματος από την ΠΟΕΔΗΝ μειώθηκαν τα εγκαταλελειμμένα παιδιά. Τώρα όμως, πάλι αυξάνονται καθημερινά", αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ και προτείνει ως λύση την αξιοποίηση της Μονάδας της Βούλας για τα εγκαταλελειμμένα παιδιά των Παιδιατρικών Νοσοκομείων με την πρόσληψη του κατάλληλου Προσωπικού.
Ελπίζουμε πως το Υπουργείο Υγείας θα ασχοληθεί με το ζήτημα και θα το διευθετήσει προτού συμβεί κάτι χειρότερο.
Η επιστολή της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας παρακάτω:

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου