Ευχάριστη νέα τροπή στην υπόθεση με το αναβατόριο για ΑΜΕΑ της Ακροπόλεως

Η ειλημμένη απόφαση για την επισκευή του αναβατορίου για ΑΜΕΑ στην Ακρόπολη και την αναβάθμιση του φωτισμού του Μνημείου και του γύρω χώρου, τυγχάνει πλέον της υποστήριξης του Ιδρύματος Ωνάση, το οποίο όχι απλά θα χρηματοδοτήσει την όλη διαδικασία, αλλά και θα αντικαταστήσει το αναβατόριο με την εγκατάσταση σύγχρονου ανελκυστήρα πλαγιάς, ο οποίος θα εξυπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο άτομα με κινητικές δυσκολίες.
Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος, κ. Αντώνιος Παπαδημητρίου συναντήθηκε την Τετάρτη με τον Πρωθυπουργό και την Υπουργό Πολιτισμού, κυρία Λίνα Μενδώνη, στο Μέγαρο Μαξίμου και τους ενημέρωσε για την απόφαση του Ιδρύματος Ωνάση να χρηματοδοτήσει το όλο έργο, το κόστος του οποίου προβλέπεται να ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο ευρώ, αλλά θα αναβαθμίσει συνολικά την εικόνα του Μνημείου, το οποίο αποτελεί και την βασική εικόνα της Ελλάδος στο εξωτερικό.
Απαντώντας στις ευχαριστίες του κ. Μητσοτάκη, ο κ. Παπαδημητρίου επεσήμανε πως «βελτιώνοντας την προσβασιμότητα σε ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της παγκόσμιας πολιτικής κληρονομιάς, τονίζουμε τη σημασία των ίσων ευκαιριών για όλους και επαναφέρουμε τον φωτισμό της Ακρόπολης ως ελάχιστη απόδειξη σεβασμού στο μνημείο και στους αρχαιολόγους που το προστατεύουν εξ ονόματος όλων μας».

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου