4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων 5-6-7 Απριλίου 2019


Το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων, «Π.Ο.Π.Κ.Σ.», σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης και τη συνδρομή του Δήμου Βάρης- Βούλας - Βουλιαγμένης και με θέμα: ''Κρήτη, Χθες-Σήμερα-Αύριο". Το Συνέδριο θα διεξαχθεί στην αίθουσα ''ΙΩΝΙΑ'' Λεωφόρος Κων. Καραμανλή 18, Βούλα, (παραπλεύρως του Δημαρχείου) του Δήμου Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης, το τριήμερο 5-6-7 Απριλίου 2019.
Το Συνέδριο είναι αφιερωμένο στη ζωή και το έργο του Βιτσέντζου Κορνάρου, του δημιουργού του αριστουργήματος Ερωτόκριτος. Άλλωστε το έτος 2019 είναι «Έτος Ερωτόκριτου», όπως έχει αποφασίσει και το Υπουργείο Πολιτισμού, Ακόμη, θα τιμηθούν ο αείμνηστος Νικόλαος Παναγιωτάκης (1933-1997), Καθηγητής Βυζαντινής Φιλολογίας με ανεκτίμητο ερευνητικό και συγγραφικό έργο και ο αξέχαστος Νίκος Μαμαγκάκης (1929-2013), μουσικοσυνθέτης. Θα υπάρχουν σχετικές συνεδρίες, ομιλίες και μουσικά-φιλολογικά αφιερώματα από καταξιωμένους επιστήμονες.
Τα εγκαίνια θα γίνουν την Παρασκευή 5 Απριλίου (18:00). Η πρώτη μέρα θα περιλαμβάνει ομιλίες για τον Βιτσέντζο Κορνάρο, τον Ερωτόκριτο, τον Νικόλαο Παναγιωτάκη και τον Νίκο Μαμαγκάκη από τον Στέφανο Κακλαμάνη, καθηγητή Νεοελληνικής Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, τον Αθανάσιο Μαρκόπουλο, ομότιμο καθηγητή Βυζαντινής Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, τον Γιάννη Κιαγιαδάκη, διευθυντή της Μικτής Χορωδίας του Δήμου Ηρακλείου, ενώ θα ακολουθήσει μουσικό-φιλολογικό αφιέρωμα στον Ερωτόκριτο, το Νικόλαο Παναγιωτάκη και το Νίκο Μαμαγκάκη με την επιμέλεια του Ιωάννη Θεμ. Τσουχλαράκη, πολιτισμολόγου και συγγραφέα.
Το Συνέδριο είναι τριήμερο. Παρασκευή 5 Απριλίου (18:00-22:00), Σάββατο 6 Απριλίου (10:00-21:00), Κυριακή 7 Απριλίου (10:00-15:00).
Ο Πρόεδρος της Π.Ο.Π.Κ.Σ

Εμμανουήλ Πατεράκης

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου