Πρόσκληση Συμμετοχής σε εικαστικούς με αναπηρία για το "Ταξιδεύοντας την Τέχνη"


Η Very Special Arts Hellas προσκαλεί εικαστικούς με αναπηρία να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα «Ταξιδεύοντας την Τέχνη».
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων: 15 Απριλίου, ώρα 14:00 μ.μ.
Αγαπητοί,

Σε συνέχεια της επικοινωνίας μας σχετικά με το καλλιτεχνικό πρόγραμμα«Ταξιδεύοντας την Τέχνη» για το οποίο σας έχουμε ήδη ενημερώσει με το Κάλεσμά μας σε προηγούμενο email, θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε πως η προθεσμία για την αποστολή των αιτήσεων συμμετοχής εικαστικών με αναπηρία λήγει στις 15 Απριλίου.

Συμμετοχή μπορούν να δηλώσουν εικαστικοί (αυτοδίδακτοι και μη) με αναπηρίαάνω των 18 ετών από όλη την Ελλάδα.
Τα έργα πρέπει να είναι ατομικά και να εκπροσωπούν τον δημιουργό τους σε σύλληψη και εκτέλεση.
Ο ορισμός των εικαστικών και της αναπηρίας είναι ευρύς.

Διαδικασία Συμμετοχής: 

Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό, αφού διαβάσουν προσεκτικά τη σχετική προκήρυξη, θα πρέπει να συμπληρώσουν (χειρόγραφα ή ηλεκτρονικά) και να αποστείλουν έως τη Δευτέρα 15 Απριλίου και ώρα 14:00μ.μ. τα εξής έγγραφα:
είτε σε έντυπο φάκελο μέσω ταχυδρομείου, courier ή αυτοπροσώπως στα γραφεία της Very Special Arts Hellas (Δάφνης 8, Τ.Κ 15772 Ζωγράφου) είτε μέσω  e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@vsahellas.gr.
 
Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την Προκήρυξη στην ιστοσελίδα της  VSA Hellas

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες, διευκρινίσεις ή τυχόν τεχνικές δυσκολίες που θα αντιμετωπίσετε είτε τηλεφωνικά στο 210.7710847 είτε μέσω email στο info@vsahellas.grΤο πρόγραμμα «Ταξιδεύοντας την Τέχνη» χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και υλοποιείται από τη Very Special Arts Hellas - VSA Hellas Ελληνική Εταιρεία Καλλιτεχνικών Προγραμμάτων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες με τη στενή συνεργασία του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου  Πειραιώς (ΠΙΟΠ), της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών και της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.

Στα πλαίσια του Προγράμματος θα εκδοθεί ένα συλλεκτικό Λεύκωμα που θα αποτελείται από 25 έργα εικαστικών με αναπηρία τα οποία θα επιλεγούν από αρμόδια Κριτική Επιτροπή και από 25 χειρόγραφα λογοτεχνών οι οποίοι θα αντλήσουν έμπνευση από τα συγκεκριμένα έργα. Τα 25 έργα, μαζί με τα 25 χειρόγραφα θα αποτελέσουν επίσης το υλικό της έκθεσης «Ταξιδεύοντας την Τέχνη», η οποία θα εγκαινιαστεί στην Αθήνα στο Ιστορικό Αρχείο του Ομίλου Πειραιώς, τον Οκτώβριο του 2019. Κατόπιν, η έκθεση θα τύχει ευρείας προβολής «ταξιδεύοντας» στα μουσεία του Δικτύου του ΠΙΟΠ σε Βόλο, Ιωάννινα, Σπάρτη  καιΤήνο, όπου θα πλαισιωθεί από καλλιτεχνικές δράσεις των ομάδων της Very Special Arts Hellas και από βιωματικά εργαστήρια για άτομα με και χωρίς αναπηρία.

Το «Ταξιδεύοντας την Τέχνη» αποσκοπεί στον εντοπισμό και την ευρείαπροβολή του έργου Ελλήνων εικαστικών καλλιτεχνών με αναπηρίακαι στην αποδοχή από την κοινωνία του δικαιώματος της συμμετοχήςτους στην παραγωγή πολιτιστικού έργου.
 
Very Special Arts Hellas – Ελληνική Εταιρεία Καλλιτεχνικών Προγραμμάτων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, είναι μία μη κερδοσκοπική αστική εταιρεία που από το 1990 προσφέρει σε ανθρώπους με αναπηρία ισότιμες ευκαιρίες καλλιτεχνικής δημιουργίας και συμμετοχής στην πολιτιστική ζωή του τόπου.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου