Αποστολή του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής στην Κόνιτσα Ηπείρου 
·         Πρόεδρος ΙΣΑ Γ. Πατούλης «Συνεχίζουμε το έργο μας που ξεκινήσαμε το 2012 και το 2019»

Για μια ακόμη φορά το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής βρέθηκε με τους εθελοντές ιατρούς του κοντά στους κατοίκους της Ηπειρωτικής Ελλάδος.

Το κλιμάκιο του Ιατρείου μετέβη στις 4/4/2019 στην Κόνιτσα Ηπείρου. Η όλη αποστολή, κατόπιν προσκλήσεως οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε με την στενή συνεργασία της Ιεράς Μητροπόλεως Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης, του Δημάρχου κ. Α. Παπασπύρου και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών υπό τις ευλογίες του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη κ.κ. Ανδρέακαι με τον εκπρόσωπό του κ. Δημήτρη Καλλιακμάνη.

Το κλιμάκιο των ιατρών αποτελείτο από τους ιατρούς κ. Ν. Καλλιακμάνη παθολόγο, κ. Θ. Ριζόπουλο Καρδιολόγο, κ.Ι. Κονιδάρη χειρουργό-αγγειολόγο, κ. Κ. Νομικό δερματολόγο, κ. Μ. Αντίκο γυναικολόγο, κ. Ι. Χατζηγιάννη ορθοπαιδικό, κ. Μ. Παιδονόμου βιοπαθολόγο και κ. Α. Παπαπροκοπίου φαρμακοποιό.

Στην αποστολή αυτή συνέβαλαν και ιατροί από τα Ιωάννινα, ο ιατρός κ. Π. Γιαννάκης ακτινολόγος, με τη βοήθεια του φορητού μηχανήματος υπερήχων και triplexτης κ. Ι. Γκόγκου ακτινολόγου, εκτέλεσε υπερηχογραφήματα και triplexαγγείων. Επιπλέον ο κ. Κ. Νομικός, δερματολόγος εξέτασε τους δερματολογικούς ασθενείς με την παρουσία 2 ειδικευομένων δερματολόγων της Δερματολογικής Κλινικής του Περιφερειακού Πανεπιστημίου Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

Οι ιατροί του κλιμακίου προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στις 5/4 στο σύνολο των 22 φιλοξενουμένωνυπερηλίκων στο εκκλησιαστικό γηροκομείο της Ιεράς Μητροπόλεως «Θεοτόκος» (συνολικά 17 triplexκαι υπέρηχοι). Τις επόμενες ημέρες συνολικά εξετάστηκαν 119 ασθενείς, πραγματοποιήθηκαν 53 υπέρηχοι και 12 Test-Papαπό την γυναικολόγο.

«Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής σε συνεργασία Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Αρχιεπισκοπής από το 2012 έως και σήμερα στέκεται δίπλα στον άνθρωπο που έχει ανάγκη. Όλες οι δομές του Δημοσίου Συστήματος Υγείας καταρρέουν από την οικονομική κρίση και από τις αποτυχημένε πολιτικές που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες των πολιτών και παλεύουμε να τις στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Έτσι όλα αυτά τα χρόνια έχουμε φτάσει ως το τελευταίο άκρο της Ελλάδος και της Ηπειρωτικής και της Νησιωτικής. Οι εθελοντές του ιατρείου προσέφεραν, προσφέρουν και θα εξακολουθήσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε αποστολές που προϋποθέτουν πολύ προσωπικό χρόνο και κόπο και για τη σημαντική αυτή συμβολή τους ο Ι.Σ.Α. για μία ακόμη φορά τους ευχαριστεί θερμά», καταλήγει ο πρόεδρος του Ι.Σ.Α. Γ. Πατούλης.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ι.Σ.Α.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου