Η μαφία των λαϊκών αγορών και όχι μόνο


Τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, υπάρχει τόσο πολύ ασυδοσία και παρανομία που τα ΜΜΕ για να κάνουν κι αυτά τη δουλειά τους τα παρουσιάζουν με τέτοιο τρόπο που θυμίζουν Κόζα Νόστρα, Κορλεόνε και πολλές άλλες μαφιόζικες καταστάσεις με νονούς, κουμπάρους και διάφορα άλλα αλισβερίσια. Πρόσφατα, ανακαλύφθηκε η ΜΑΦΙΑ των λαϊκών αγορών, λίγο πριν είχαμε τη ΜΑΦΙΑ των φυλακών, υπάρχουν βέβαια πολλές μαφίες σε πολλά επίπεδα, επικίνδυνα για το κύρος και την αξιοπρέπεια όχι μόνο του μεμονωμένου πολίτη αλλά ολοκλήρου του έθνους μας. Το παρακάτω δημοσίευμα που αφορά τις λαϊκές αγορές, δείχνει το επίπεδο αυτής της μαφίας. Για τις υπόλοιπες μαφίες που δεν υπάρχουν επίπεδα, δεν έχουμε μάθει ακόμα. Σιγά σιγά, η καθημερινότητα γίνεται πολύ ΜΑΦΙΟΖΑ και επικίνδυνη αφού κινδυνεύουμε όλοι, στις δουλειές μας, στους δρόμους, στα σπίτια μας, ακόμα και από τον ίδιο μας τον εαυτό αναγκαστικά θα υποκύψει προκειμένου να επιβιώσει με τα σημερινά δεδομένα. Είμαστε όλοι ένοχοι, όμως δείτε το παρακάτω άρθρο για να καταλάβετε το γιατί... Γ. Ρεθυμιωτάκης

Το ανάστημά της στη "μαφία των λαϊκών αγορών" όρθωσε ιδιοκτήτρια πάγκου σε λαϊκή όταν μέλη της της ζήτησαν ταρίφα. Η μαφία συνεργαζόταν και με γιατρό.
Τη γυναίκα πλησίασαν δύο μέλη της μαφίας το 2010 για να πάρουν χρήματα, αλλά έλαβαν την εξής απάντηση:
«Έχω ανάπηρο παιδί και δεν πρόκειται να δώσω 2000 ευρώ για μία θέση». 
Άλλο μέλος της οργάνωσης είχε πει σε έμπορο, «Εκεί μέσα τους κάνω ό,τι θέλω», αναφερόμενος στη Διεύθυνση Λαϊκών Αγορών.
«Τι θέλεις; Να έχεις καθημερινά επόπτες στον πάγκο σου; Δεν μπορείς να βρεις δανεικά, να σου βγάλουμε μία άδεια; Έχεις να δίνεις 400 ευρώ κάθε μέρα;», ήταν η ερώτηση που έκαναν οι... επόπτες της σπείρας σε ιδιοκτήτη πάγκου, για να τον πιέσουν να βγάλει την απαιτούμενη άδεια που δεν είχε, δίνοντάς τους το ποσό των 10.000 ευρώ.

Το αξιοσημείωτο είναι πως η εγκληματική οργάνωση των… ζαρζαβατικών είχε συνεργασία ακόμη και με γιατρό και ο λόγος ήταν ένας. Να προσκομίζει πλαστά έγγραφα  ασθενείας, για να μην πληρώνουν οι «ασθενείς» ιδιοκτήτες πάγκων εισφορές και να εξακολουθούν να εργάζονται αφού ήταν υγιείς.

Όπως προκύπτει από την δικογραφία της υπόθεσης, οι δράστες είχαν βρει τρόπο να παρέχουν ιατρικές γνωματεύσεις, οι οποίες βεβαίωναν παθήσεις, όπως αναπηρίες και ανίατες ασθένειες.
Είναι ενδεικτικό, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου, πως γιατρός αρκετά κοντά στη Διεύθυνση Λαϊκών Αγορών, σύμφωνα με την Αστυνομία, εξέδιδε πλαστά έγγραφα ασθενειών για πωλητές, έναντι του ποσού των 100 ευρώ. 
Η μηνιαία εισφορά ανερχόταν στα 400 ευρώ και αν κάποιος από  τους πωλητές δεν την κατέβαλλε για ένα εξάμηνο, τότε αυτομάτως ανακαλούταν η άδειά του.
Ανάμεσα στους 20 συλληφθέντες του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής είνα ο «Καράφλας»,  ο «Βέγγος» ή «Κοντός», στελέχη της Διεύθυνσης Λαϊκών Αγορών, ελεγκτές- επόπτες, -νυν και τέως προϊστάμενοι υπηρεσιών και νυν και πρώην πρόεδροι σωματείων.
Η έρευνα και η συγκέντρωση πληροφοριών κράτησε πέντε χρόνια.
«Αφού δεν με πλήρωσες θα δείτε τι θα πάθετε τώρα», είπε ένας κατηγορούμενος σε ιδιοκτήτρια πάγκου, που αρνήθηκε να τους πληρώσει την ταρίφα. Ένα μήνα αργότερα ο σύζυγός της δέχτηκε χτύπημα στο κεφάλι με…σιδερολοστό.

 Εξίσου χαρακτηριστική είναι και κατάθεση ιδιοκτήτη πάγκου, ο οποίος ήθελε να αλλάξει θέση. Τη φέρνει στο φως η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος.
«Κατά το Νοέμβριο προς Δεκέμβριο του 2013 που θα γινόταν αλλαγή στον δρόμο της λαϊκής του το ξανά είπα και ο… μου έδειξε τις δύο παλάμες του με τα δάχτυλα ανοιχτά. Εγώ του είπα αυτά τα δέκα εννοείς δέκα χιλιάδες ευρώ; Και αυτός μου απάντησε ναι. Τότε του είπα ότι αυτό το ποσό δεν μπορώ να το διαθέσω και ο… χωρίς να μου απαντήσει έφυγε. Τελικά στη θέση που ήθελα να πάω πήγαν δύο άτομα. Προφανώς αυτοί πλήρωσαν για να πάνε στη θέση αυτή που είναι φιλέτο και γωνιακή, δεν το ξέρω όμως σίγουρα», είπε στους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της ΕΛ.ΑΣ. «Όταν πρωτοανέλαβε ως πρόεδρος άρχισε να κυκλοφορεί στην λαϊκή με διάφορα «φουσκωτά» άτομα που έμοιαζαν με μπράβους, κοιτώντας απειλητικά τα άτομα που εργαζόντουσαν στη λαϊκή καταφέρνοντας με αυτόν τον τρόπο να τους εκφοβίσει», ανέφερε ακόμη ένα άτομο, στην κατάθεσή του.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου