Κομοτηνή: Αναγκαία η ενίσχυση της προσβασιμότητας των ΑμεΑ σε όλους τους χώρους

Αποτέλεσμα εικόνας για Κομοτηνή: Αναγκαία η ενίσχυση της προσβασιμότητας των ΑμεΑ σε όλους τους χώρους
“Είναι υποχρέωση μας να είμαστε δίπλα στα ΑμεΑ και να συμβάλουμε στην καθημερινότητα τους ώστε να έχουν μια άνετη κανονική ζωή.» δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κος Νίκος Τσαλικίδης  συμμετέχοντας στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες στην Κομοτηνή  με πρωτοβουλία της Ελληνικής Αστυνομίας.
Θέμα της εκδήλωσης: «Καθημερινότητα-προσβασιμότητα των Ατόμων με αναπηρία. Ο ρόλος και η συμβολή της Ελληνικής Αστυνομίας» αποκαλύπτοντας ότι προς τα τέλη Μαΐου δημοπρατείται ένα έργο προϋπολογισμού 350.000 ευρώ με το οποίο θα γίνουν παρεμβάσεις σε κτίρια της ΠΕ Ροδόπης προκειμένου να είναι εύκολη η πρόσβαση  των ΑμεΑ. Παρεμβάσεις σε κτίρια, που μπορούν να δεχθούν τέτοιου είδους εργασίες.
Σύμφωνα με τον κ. Θέμη Τζενετίδη, εκπρόσωπο του Δήμου Κομοτηνής μέχρι σήμερα τα ΑμεΑ ενημερώνονταν από τα ΜΜΕ, το τηλέφωνο, τους υπαλλήλους του δήμου πόρτα- πόρτα. «Προσπαθούμε να βρούμε έναν άλλο τρόπο. Μέσω του προγράμματος ΠΕΡΠΑΤΩ, ανά πάσα στιγμή, θα  γνωρίζουμε πού είναι και τι είδους προβλήματα αναπηρίας αντιμετωπίζουν. Αν και πού υπάρχουν ΑμεΑ, που δεν μπορούν να ανταποκριθούν μόνοι τους σε ένα κάλεσμα για  την αντιμετώπιση μιας έκτακτης ανάγκης. Στόχος η έγκαιρη ενημέρωση τους. Θα εμπλουτιστεί περισσότερο αυτή η βάση δεδομένων και θα την έχει στη διάθεσή της η Πολιτική Προστασία.» ανέφερε ο κος Τζενετίδης.
Παρούσα και η αντιπρύτανης του ΔΠΘ, η κα Μαρία Μιχαλοπούλου, η οποία παρουσίασε το ιδιαίτερο «δέσιμο» του ΤΕΦΑΑ με τον ΠΕΡΠΑΤΩ και τα κοινά προγράμματα που υλοποιούνται, κάνοντας αναφορά στην χρήση των εγκαταστάσεων, στην υλοποίηση θεραπευτικής άσκησης, στην πρακτική άσκηση, στην εκπαίδευση, στην ενσωμάτωση και στην ευαισθητοποίηση σε  δραστηριότητες δηλαδή  οι οποίες εμπλέκουν, όπως υποστήριξε, το  ανθρώπινο δυναμικό του Πανεπιστημίου, αλλά και τους ανθρώπους της πόλης που δραστηριοποιούνται και είναι ευαισθητοποιημένοι για τα ΑμεΑ. «Με αρκετούς φοιτητές τα Τμήματα Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης , Ελληνικής Φιλολογίας, και το ΤΕΦΑΑ εμπλέκονται, μέσω των φοιτητών, στην πρακτική άσκηση, σε δράσεις εκπαίδευσης, ενσωμάτωσης, με προετοιμασία για αθλητικά δρώμενα, αλλά και εξοικείωση σε νέα αθλήματα για ΑμεΑ, όπως το Μπότσια» τόνισε η κα Μιχαλοπούλου.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία Ροδόπης, τον κο Τρύφωνα Καρούντζοαυτό που τα ίδια τα ΑμεΑ ζητούν είναι σεβασμός στους Νόμους, ώστε να μην χρειάζονται διοικητικές και οικονομικές κυρώσεις. «Βάσει της ΕΛΣΤΑΤ το 25% του ελληνικού πληθυσμού είναι ΑμεΑ», άρα, όπως είπε, «μιλάμε για ένα πολύ μεγάλο αριθμό και όσο πιο πολλές δομές δημιουργήσει, τόσο μικρότερο το κόστος το ίδιο για το ελληνικό κράτος.» Όπως επεσήμανε ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης Υποστράτηγος Νικόλαος Μενεξίδης η Ελληνική Αστυνομία βρίσκεται δίπλα στους συμπολίτες με αναπηρία παρέχοντας κάθε δυνατή διευκόλυνση στην καθημερινότητα τους.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου