Μακελειό στη Νέα Ζηλανδία: Τρομοκρατικές επιθέσεις σε 2 τζαμιά - Δεκάδες νεκροί

Μακελειό στη Νέα Ζηλανδία: Τρομοκρατικές επιθέσεις σε 2 τζαμιά - Δεκάδες νεκροί  Τρόμος στη Νέα Ζηλανδία όπου σημειώθηκαν τουλάχιστον δύο επιθέσεις σε τζαμιά στην περιοχή Κράιστσερτς με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για δεκάδες νεκρούς. Την ίδια στιγμή εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί.
Μία από τις δύο επιθέσεις βιντεοσκοπήθηκε από τον δράστη, ο οποίος είχε προειδοποιήσει για το τρομοκρατικό χτύπημα στα social media ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο δράστης έκανε live streaming τις αρρωστημένες του πράξεις, με πολλούς χρήστες του Twitter να εκφράζουν τον αποτροπιασμό τους για το βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο.
Οι φωτό που ακολουθούν  ειναι  από το video που μετέδωσε ο δράστης:  Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η αστυνομία κατάφερε και συνέλαβε τον συγκεκριμένο άνδρα. Σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό της αστυνομίας έχουν γίνει 4 συλλήψεις, ενώ η επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη.
Όσον αφορά την επίθεση στο δεύτερο τζαμί, τα ξένα ειδησεογραφικά δίκτυα κάνουν λόγο για περισσότερους δράστες οι οποίοι επέβαιναν σε βαν.
Η αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας ανακοίνωσε ότι στελέχη της συνέλαβαν τέσσερις υπόπτους στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται μετά τις επιθέσεις ενόπλων σε δύο τεμένη στο κέντρο της πόλης Κράιστσερτς.
«Τέσσερα πρόσωπα κρατούνται. Τρία είναι άνδρες και μία είναι γυναίκα», δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας Μάικ Μπους σε δημοσιογράφους στην Ουέλινγκτον. «Υπάρχουν επίσης πληροφορίες για αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς που είχαν τοποθετηθεί σε αυτοκίνητα, τους οποίους μπορέσαμε να εξουδετερώσουμε», πρόσθεσε.
Ο Μπους τόνισε πως δεν είναι αυτή τη στιγμή δυνατόν να ειπωθεί με ασφάλεια αν η ενέργεια αυτή ήταν μεμονωμένη ή όχι. «Σε αυτό το χρονικό σημείο δεν πρέπει να κάνουμε απολύτως καμία υπόθεση», σημείωσε.
Στα σχολεία της Κράιστσερτς δόθηκε εντολή από τον επικεφαλής της αστυνομίας Μάικ Μπους να κλειδώσουν τις πόρτες τους, ενώ η αστυνομία προέτρεψε τους κατοίκους του κέντρου να μείνουν μέσα στα σπίτια τους και να τηλεφωνούν στον αριθμό της άμεσης δράσης εάν αντιλαμβάνονται οτιδήποτε ύποπτο.
Αυτόπτης μάρτυρας είπε στο Radio New Zealand ότι άκουσε πυρά πριν δει τέσσερις ανθρώπους να κείτονται στο έδαφος και «αίματα παντού».

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου