Στην ανοικτή συζήτηση με θέμα «Τοπική Αυτοδιοίκηση και Κοινωνική Αλληλέγγυα Οικονομία: Σχεδιασμοί για την Αθήνα»




«Η στήριξη της συνεταιριστικής ιδέας από την Αυτοδιοίκηση για τη δημιουργία θέσεων αξιοπρεπούς εργασίας και όχι απασχόλησης, θέσεις δουλειάς για τους νέους – την πιο ευάλωτη, εργασιακά, ομάδα σήμερα – εκείνους που πλήττονται περισσότερο από την ανεργία, αποτελεί σοβαρή πρόκληση για όλους μας» υπογράμμισε η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, στο πλαίσιο της ανοικτής συζήτησης με θέμα «Τοπική Αυτοδιοίκηση και Κοινωνική Αλληλέγγυα Οικονομία: Σχεδιασμοί για την Αθήνα» που διοργάνωσε ο «Συντονισμός Φορέων ΚΑλΟ Αθήνας» σε συνεργασία με το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ). Τον χαιρετισμό μετέφερε η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος για θέματα Ισότητας, Νικολέττα Δανιά.

“Έχουμε δεσμεύσει σημαντικούς πόρους για την ενίσχυση της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας”
Μεταξύ άλλων, η Ρένα Δούρου αναφέρθηκε σε πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Αττικής τα τελευταία 4,5 χρόνια για την υποστήριξη της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας - πρωτοβουλίες στους τομείς της δημιουργικής οικονομίας, του τουρισμού, του πολιτισμού, των νέων τεχνολογιών:
-       Συγκεκριμένα, έχουμε δεσμεύσει σημαντικούς πόρους για την ενίσχυση της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας. Από το θεματικό άξονα 9 του ΠΕΠ Αττικής εκχωρήθηκαν ήδη 11,5 εκατομμύρια ευρώ στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Εργασίας από το οποίο θα χρηματοδοτηθούν - με πρόσκληση που πρόκειται να εκδοθεί άμεσα- υφιστάμενες ΚΑΛΟ.
-       Ενώ μέσω των Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων - της Αθήνας με 2,5 εκατ. ευρώ, του ΑΣΔΑ με 3 εκατ. ευρώ και της Νότιας Αθήνας με 800.000 ευρώ - εγκρίναμε πόρους προκειμένου οι τοπικές κοινωνίες να οργανώσουν τη δική τους παρέμβαση σύμφωνα με τις τοπικές ανάγκες και ιδιαιτερότητες.
-       Στηρίξαμε την έκθεση «Συνεργώ» στο Πεδίον του Άρεως πέρσι την Άνοιξη, δίνοντας την ευκαιρία σε περίπου 100 μικρούς παραγωγούς, συνεταιρισμούς και κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις της Αττικής να έρθουν σε επαφή με το ευρύ κοινό. Στηρίξαμε την έκθεση ΚΑΛΟ στο Σύνταγμα.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου