ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Ν.Δ. Γ. ΒΡΟΥΤΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ


«Καλλιεργώντας επί 6 μήνες στους πολίτες την προσδοκία ότι θα έρθει ρύθμιση 120 δόσεων για τις οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία, η ανεύθυνη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θυσιάζει το δημόσιο συμφέρον για χάρη μικροκομματικών σκοπιμοτήτων».


«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, κινούμενη σταθερά στις ράγες του λαϊκισμού και της δημαγωγίας, επέλεξε συνειδητά να αδιαφορήσει για το δημόσιο συμφέρον και την πορεία των δημοσίων εσόδων.

Καλλιεργώντας την προσδοκία, εδώ και 6 μήνες, ότι θα φέρει ρύθμιση 120 δόσεων προκαλεί σημαντική ζημιά στον ρυθμό είσπραξης των δημοσίων εσόδων στα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς σημαντικός αριθμός οφειλετών σταμάτησε κάθε πληρωμή και ήδη απεντάχθηκε από υφιστάμενες ρυθμίσεις, ενώ το παράδειγμά τους αρχίζουν να ακολουθούν ακόμη και οι συνεπείς.

Η ρύθμιση οφειλών σε 120 δόσεις είναι πλέον περισσότερο αναγκαία παρά ποτέ και επιβεβαιώνει την αποτυχία της δημοσιονομικής πολιτικής της κυβέρνησης. Έτσι, από τη μία η υπερφορολόγηση έχει οδηγήσει 4,3 εκατ. πολίτες να έχουν οφειλές στην εφορία που ξεπερνούν τα 103 δισ. ευρώ και από την άλλη οι εξοντωτικές εισφορές οδήγησαν 1,4 εκατ. πολίτες να χρωστούν στα ασφαλιστικά ταμεία περισσότερα από 36 δισ. ευρώ. Ένα εκρηκτικό μίγμα στα θεμέλια της ελληνικής οικονομίας, που φέρει αποκλειστικά την υπογραφή του ΣΥΡΙΖΑ.

Η δραματική μείωση των εσόδων συντελείται:

  • στο ΚΕΑΟ, όπου καθημερινά απεντάσσονται εκατοντάδες οφειλέτες, με ρυθμισμένες οφειλές, καθώς περιμένουν τη νέα ρύθμιση.
  • στις τακτικές μηνιαίες ασφαλιστικές καταβολές των ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων.
  • και με το ιστορικά χαμηλό 53% των μηνιαίων ασφαλιστικών καταβολών των ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων.

Η δραματική μείωση των εσόδων πλήττει το ασφαλιστικό σύστημα, το οποίο οδηγείται σε τραγικά αδιέξοδα. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, στην προσπάθειά της να ικανοποιήσει μικροκομματικές σκοπιμότητες, επέλεξε τον δρόμο της ανευθυνότητας και του λαϊκισμού, θυσιάζοντας για μια φορά ακόμα το δημόσιο συμφέρον.

Μόνιμα θύματα αυτής της ανερμάτιστης πολιτικής είναι οι συνταξιούχοι, οι ασφαλισμένοι, οι εργοδότες αλλά και το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας, το οποίο υπονομεύεται συστηματικά».

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου