«Άνθρωποι με αναπηρία στην πολιτική»


Το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας “Ιππόκαμπος” και η ηλεκτρονική εφημερίδα TheNewspaper.gr διοργανώνουν εκδήλωση με τίτλο “Άνθρωποι με αναπηρία στην Πολιτική”, την Πέμπτη 28 Μαρτίου στις 7 το απόγευμα στο Domotel Xenia Volos.
Άτομα που παίρνουν το θάρρος να “βγούνε μπροστά”, να διεκδικήσουν καλύτερες συνθήκες για τη ζωή τη δική τους και των συνανθρώπων τους, μοιράζονται μαζί μας τις εμπειρίες τους και τη θέλησή τους να αλλάξουν τον κόσμο ή τουλάχιστον… να προσπαθήσουν.
Ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Στέλιος Κυμπουρόπουλος και υποψήφιοι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι της Μαγνησίας και του Βόλου που αντιμετωπίζουν προβλήματα αναπηρίας.  Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Εύη Ράπτη.

 
Ποιος είναι ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος
Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος γεννήθηκε στις 9 Ιουλίου 1985 στην περιοχή του Βύρωνα στην Αθήνα. Σε ηλικία δεκατεσσάρων μηνών διαγνώστηκε με Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία, μια εξελικτική ασθένεια η οποία του προκάλεσε σοβαρή κινητική αναπηρία. Μεγάλωσε στο Λαγονήσι και φοίτησε στα σχολεία του Κορωπίου. Ως αριστούχος μαθητής της Γ’ Γυμνασίου, απασχόλησε τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας λόγω του ότι έγινε ο πρώτος σημαιοφόρος με κινητική αναπηρία σε περίοδο που η νομοθεσία δεν το επέτρεπε. Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών (2003-2010). Ακολούθησε την ειδίκευση της Ψυχιατρικής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Απέκτησε Μεταπτυχιακό στην Προαγωγή Ψυχικής Υγείας-Πρόληψη Ψυχιατρικών Διαταραχών στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Έχει ενεργή εμπλοκή στο κίνημα ανεξάρτητης διαβίωσης. Είναι ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Νέων Ιατρών.
Οι απόψεις του για θέματα αναπηρίας αλλά και ιατρικής αποτυπώνονται σε αρκετά άρθρα τα οποία έχει γράψει ο ίδιος, αλλά και σε συνεντεύξεις που έχει δώσει στον τύπο και στην τηλεόραση. Το ντοκιμαντέρ «Με λένε Στέλιο» αποτυπώνει τα βασικά στοιχεία της βιογραφίας του.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου