Αυτοκίνητο: Υποχρεωτικός περιορισμός της τελικής ταχύτητας από την Ε.Ε.


Υψηλής προτεραιότητας είναι για την Ε.Ε. η οδική ασφάλεια, μιας και πλέον προωθεί μια σειρά μέτρων, αλλά και υποχρεωτικών συστημάτων ασφαλείας που πρέπει πλέον να έχουν τα νέα μοντέλα που θα πωλούνται από το 2022 κι έπειτα. Πέρα όλων αυτών που σας αναφέραμε χθες, (δείτε εδώ) πλέον μπαίνει υποχρεωτικός «κόφτης» και στην τελική ταχύτητα των νέων μοντέλων.
Από το 2022 η χρήση νέων τεχνολογιών ασφάλειας θα καταστεί υποχρεωτική σε ευρωπαϊκά οχήματα και πιο συγκεκριμένα θα υπάρχουν εννέα συστήματα υποστήριξης του οδηγού, εκ των οποίων θα είναι κι ο υποχρεωτικός περιοριστής ταχύτητας σε όλα τα καινούργια αυτοκίνητα στην Ευρώπη.
Οι υποχρεωτικοί περιοριστές ταχύτητας και καταγραφείς δεδομένων (Intelligent Speed Assistance, ISA) θα ενσωματωθούν σε όλα τα νέα μοντέλα που θα πωλούνται στην Ευρώπη από το 2022. Τα νέα συστήματα θα χρησιμοποιούν δεδομένα από το GPS, αλλά και από τις κάμερες αναγνώρισης των σημάτων κυκλοφορίας, για να καθορίζουν την ταχύτητα που κινείται το αυτοκίνητο, ώστε αυτή να είναι εντός του ορίου. Αν όμως ο οδηγός οδηγεί πάνω από το όριο ταχύτητας για συγκεκριμένο χρονικό όριο, τότε αρχικά θα λαμβάνει μια ηχητική προειδοποίηση, ενώ αν δεν συμμορφωθεί με το όριο θα υπάρχει κι οπτική προειδοποίηση, μέχρις ότου το όχημα να κινηθεί ξανά στο όριο ταχύτητας, ή πιο αργά.
Η ισχύς του κινητήρα θα περιορίζεται, κάτι που θα μπορεί να παρακαμφθεί αν οδηγός πατήσει τέρμα το πεντάλ του γκαζιού. Ωστόσο το σύστημα θα ενεργοποιείται εκ νέου κάθε φορά που θα ξεκινά το αυτοκίνητο. 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου