Με τη συμμετοχή του υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη η διεξαγωγή άσκησης διαχείρισης Συνεπειών Σεισμού


Γ. Πατούλης: Η πρόληψη, η εκπαίδευση και η επιχειρησιακή ετοιμότητα κλειδί για την ορθή διαχείριση φυσικών καταστροφών όπως οι σεισμοί –Εργαζόμαστε για μια Νέα Αρχή για την Αττική  και για την υλοποίηση ενός ρεαλιστικού σχεδίου Πολιτικής Προστασίας 

Στο πλαίσιο του Διεθνούς Συνεδρίου Εγκέλαδος 2019 με θέμα “Σεισμός: Πρόληψη, Διαχείριση Εκτάκτων Αναγκών και Έργα Υποδομής, πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή άσκηση διαχείρισης Συνεπειών Σεισμού στην περιοχή Κορωπίου. 
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης παρακολούθησε την άσκηση και συμμετείχε ενεργά στη διεξαγωγή της.
Στόχος της άσκησης πεδίου ήταν να διαπιστωθεί, μέσα από συγκεκριμένα βήματα και διαδικασίες, πώς μπορούν οι εμπλεκόμενοι φορείς και οι ομάδες δράσης να συντονίσουν τις ενέργειές τους και να περιορίσουν τις απώλειες σε περίπτωση μιας φυσικής καταστροφής, όπως ένας σεισμός.
Μεταξύ άλλων συμμετείχαν  εκπρόσωποι της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Αξιωματικοί της Πυροσβεστικής, η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων, ομάδες εθελοντών και η Ομάδα Εκτάκτων Αναγκών της Ένωσης Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών.
Στην άσκηση είχαν ενεργό ρόλο και εθελοντικές ομάδες της αυτοδιοίκησης, ενώ καθοριστική συμμετοχή είχε και η Ομάδα Άμεσης Δράσης του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών στην οποία συμμετέχουν ιατροί άρτια εκπαιδευμένοι να επέμβουν και να βοηθήσουν τους πολίτες σε ένα πιθανό σεισμό.



Όπως επισήμανε ο Γ. Πατούλης, «όσα στελέχη της διοίκησης και των εθελοντικών ομάδων συμμετείχαν στην υλοποίηση της  άσκησης διαπίστωσαν στην πράξη πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει ένα σχέδιο δράσης, τόσο σε επίπεδο πρόληψης, όσο και σε επίπεδο αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών.
Η πρόληψη, η εκπαίδευση και η επιχειρησιακή ετοιμότητα είναι το βασικό κλειδί για την ορθή διαχείριση φυσικών καταστροφών όπως οι σεισμοί. Εργαζόμαστε για μια Νέα Αρχή για την Αττική  και για την υλοποίηση ενός ρεαλιστικού σχεδίου Πολιτικής Προστασίας».  
Κεντρικό συντονιστικό ρόλο είχε στη διεξαγωγή της άσκησης πεδίου ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικής Νίκος Σπαής, σε επίπεδο αυτοδιοίκησης συμμετείχε ενεργά ο Δήμαρχος Κορωπίου Δ. Κιούσης, ο Διοικητής Πυροσβεστικού Σώματος Κορωπίου κ. Χάλαρης,  ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολιτικής Προστασίας Θ. Γρίβας και εθελοντικές ομάδες.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου