ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ - ΕΡΓΟ SOCIALNEET - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Ημερίδα Παρουσίασης του Έργου From Civil Society Organizations to Social Entrepreneurship. Combating Youth Unemployment and Addressing the Needs of NEETs (SOCIALNEET) 
Τετάρτη 17/04/2019, 17:00 – Novus City Hotel, Καρόλου 23 (Πλατεία Καραϊσκάκη), Αθήνα 

Το έργο SOCIALNEET είναι μια φιλόδοξη και καινοτόμα πρωτοβουλία εννέα (9) φορέων από οκτώ (8) χώρες της Ευρώπης που αποσκοπεί στην δημιουργία απασχόλησης για νέους κάτω των 30 ετών οι οποίοι βρίσκονται εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης ή κατάρτισης (NEETs), αξιοποιώντας νέα μοντέλα κοινωνικής καινοτομίας στο πεδίο της κοινωνικής οικονομίας και ειδικότερα στους τομείς Τουρισμού - Πολιτισμού, Φροντίδας Υγείας, Αγροδιατροφής, Νέων Τεχνολογιών και Εναλλακτικών Πηγών Ενέργειας. Είναι ένα από τα 27 έργα που χρηματοδοτούνται σε πανευρωπαϊκό επίπεδο από το πρόγραμμα EEA and Norway Grants Fund for Youth Employment. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, από το 2011 που ψηφίστηκε ο πρώτος νόμος για την Κοινωνική Οικονομία, επιχειρείται στο πλαίσιο του έργου SOCIALNEET, μια νέα προσέγγιση στη δημιουργία απασχόλησης σε δράσεις του τρίτου τομέα. 
Το έργο SOCIALNEET προτείνει ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας που βασίζεται στους ενεργούς πολίτες και στις οργανώσεις τους (φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών), στις ήδη υπάρχουσες κοινωνικές επιχειρήσεις, στην τοπική αυτοδιοίκηση, στους νέους, αλλά και στην εθελοντική προσφορά έμπειρων μεντόρων που αν και εκτός αγοράς εργασίας λόγω συνταξιοδότησης, έχουν ακόμα την όρεξη και διάθεση της προσφοράς. 
Το εταιρικό σχήμα του έργου αποτελείται από τους εξής φορείς:
 • Ινστιτούτο Μελετών Κοινωνικής Οικονομίας (Ελλάδα) – Επικεφαλής εταίρος του έργου 
• Development Association of Alto Tamega’s Region (Πορτογαλία) • Janusz Korczak Pedagogical University in Warsaw (Πολωνία) 
• University of Primorska (Σλοβενία)
 • Rezekne Academy of Technologies (Λεττονία)
 • Municipality of Mataro (Ισπανία)
 • ΙΒΕΠΕ – ΣΕΒ (Ελλάδα) 
• Craftsmen Association of Terni (Ιταλία)
 • European Network of Cities and Regions for the Social Economy (REVES) (Βέλγιο)

Την Τετάρτη 17/04/2019 (ώρα έναρξης 17:00), στο Novus City Hotel στην Αθήνα (Καρόλου 23, Πλατεία Καραϊσκάκη), όλοι οι εταίροι του έργου παρουσιάζουν, για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό, το σύνολο του έργου και ανοίγουν μια συζήτηση με όλους όσους ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για τις δράσεις του έργου, αλλά και να υποστηρίξουν ένα εναλλακτικό μοντέλο ανάπτυξης της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας. 1 “The SOCIALNEET project is funded by Iceland, Liechtenstein and Norway through the EEA and Norway Grants Fund for Youth Employment” Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης, στο οποίο θα γίνει η παρουσίαση του συνόλου του έργου στην Ευρωπαϊκή του διάσταση, θα γίνει στα Αγγλικά. Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης με θέμα «Βιώσιμες Συνεργατικές Πρωτοβουλίες και Καινοτόμα Σχέδια Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας» στο οποίο και θα εξειδικευτούν οι στόχοι και οι δράσεις του έργου για την Ελλάδα, θα πραγματοποιηθεί στα Ελληνικά. Το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες στο www.socialneet.eu. 

Είσοδος ελεύθερη. Κράτηση θέσης στο inmeko@gmail.com =. 
Με εκτίμηση, Κωνσταντίνος Οικονομόπουλος, Υπεύθυνος Έργου

Στοιχεία Επικοινωνίας για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το έργο SOCIALNEET:
 Κων/νος Οικονομόπουλος (cosoik@gmai.com, 2117057627)
 Βασίλης Τακτικός (anadrash@otenet.gr, 2108813760).
http://socialactivism.gr/images/banners/logoINMEKO.jpg

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου