Υπ. Εργασίας: Παραχωρεί έξι ακίνητα για τη φροντίδα ατόμων με αυτισμό και νοητική αναπηρία


Στη  δωρεάν παραχώρηση έξι ακινήτων στον Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό και Ατόμων με Αυτισμό και Νοητική Αναπηρία «Ελπίδα», για διάστημα 10 ετών, προχωρούν η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, και η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.
Ειδικότερα, έπειτα από αίτημα της υφυπουργού Εσωτερικών, τομέα Μακεδονίας-Θράκης, Ελευθερίας Χατζηγεωργίου, και του συλλόγου, αποφασίστηκε η παραχώρηση των ακινήτων που βρίσκονται στην πρώην Παιδόπολη «Άγιος Δημήτριος» του δήμου Ωραιοκάστρου, στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να συνεχίσουν να χρησιμοποιούνται από τον σύλλογο για την παροχή υπηρεσιών και φροντίδας σε άτομα με Αυτισμό και Νοητική Αναπηρία, καθώς και για τη στήριξη των οικογενειών τους.
Στα ακίνητα, ιδιοκτησίας της Πρόνοιας, στεγάζονται οι εγκαταστάσεις του συλλόγου και διατίθενται για τη φιλοξενία αυτιστικών ατόμων, τις θεραπείες και την εκπαίδευσή τους.
Η παραχώρηση γίνεται σε εφαρμογή νόμου του υπουργείου Εργασίας που ψηφίστηκε το 2018, ο οποίος παρέχει τη δυνατότητα παραχώρησης της ακίνητης περιουσίας του για την υλοποίηση έργων ή προγραμμάτων κοινωφελούς ή προνοιακού χαρακτήρα.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου