Ξεκίνησε η απόσυρση των καμένων από το ΚΔΑΥ Ασπροπύργου



Χρειάστηκαν 45 ολόκληροι μήνες δουλειάς, μεγάλη προσπάθεια από πολλούς ανθρώπους, επιμονή, υπομονή, αλλά και η στήριξη του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μέχρι να φτάσουμε σε αυτό το σημείο.
Συγκεκριμένα έπρεπε να ολοκληρωθούν δύο διαγωνιστικές διαδικασίες, η πρώτη για την εξεύρεση της χημικής σύστασης των υλικών και η δεύτερη για την ανάδειξη του εργολάβου για την απόσυρση και την αποκατάσταση του χώρου, προέκυψαν αλλαγές στην νομοθεσία, καθώς και ενστάσεις στα πλαίσια της νόμιμης διαδικασίας για την ανάδειξη εργολάβου, τα οποία καθυστέρησαν την έναρξη των εργασιών της απόσυρσης των καμένων υλικών της ‘Γενικής Ανακυκλώσεως – Κτηματική Ξενοδοχειακή Α.Ε’ (ΚΔΑΥ Ασπροπύργου).


   Ήδη, από την Πέμπτη 14.03.2019, πραγματοποιούνται οι εργασίες εγκατάστασης του μηχανολογικού εξοπλισμού, ενώ έχει ξεκινήσει και η διαδικασία απόσυρσης των 50.000,00 τόνων καμένων υλικών από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την 6η Ιουνίου 2015.
  Βρισκόμενοι αντιμέτωποι με ένα σημαντικό περιβαλλοντικό πρόβλημα της Δυτικής Αττικής, καταφέραμε να ξεκινήσουμε ένα έργο που πραγματοποιείται για πρώτη φορά σε Πανελλαδικό επίπεδο, το οποίο, με βάση τα σημερινά δεδομένα δεν ήταν καθόλου σίγουρο.
  Η παρούσα διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, με την ολοκλήρωση της απόσυρσης των καμένων υλικών από το ΚΔΑΥ Ασπροπύργου,  βάζει τέλος σε μία αρνητική παράδοση ετών στην δημιουργία ιστορικών αποβλήτων στην Δυτική Αττική, με τις παραπάνω ενέργειες να ολοκληρώνονται εντός τεσσάρων μηνών, ενώ θα χρειαστούν επιπλέον τρείς μήνες ώστε να αποκατασταθεί  ο χώρος.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου