Να αποκατασταθεί η αδικία σε βάρος των τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών, να στηριχθεί ο θεσμός της οικογένειας



Για αδικία σε βάρος των τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών που δεν έχει ακόμη αποκατασταθεί έκανε λόγο σε παρέμβασή του ο Γ. Σγουρός με αφορμή την έναρξη υποβολής του εντύπου Α21 για τα οικογενειακά επιδόματα έτους 2019.
Όπως σημείωσε, η ΚΥΑ που εξέδωσε πέρσι η κυβέρνηση αύξησε και ορθά το επίδομα για τις οικογένειες με ένα και δύο παιδιά, όμως προχώρησε σε ανεπίτρεπτες μειώσεις των επιδομάτων που χορηγούνται σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες.
Η μείωση έφτασε σε ορισμένες περιπτώσεις μέχρι και το 30 % κατά παράβαση του άρθρου 21 του Συντάγματος για την προστασία της οικογένειας και κατά παράβαση της αρχής της αναλογικότητας, αφού δεν τεκμηριώνεται από κανένα λογικό επιχείρημα η αύξηση του επιδόματος σε όσους έχουν 1 και 2 παιδιά και η μείωση σε όσους έχουν 3 και άνω.  
Σημειώνεται ότι πρόσφατα η κυβέρνηση σε μια ακόμη απερίσκεπτη ενέργεια κατάργησε το πολυτεκνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ ΑΕ  επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο τις πολύτεκνες οικογένειες, αρκετές εκ των οποίων δίνουν καθημερινό αγώνα επιβίωσης.
Ο Γ. Σγουρός κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει σε τροποποίηση της ΚΥΑ που θα αποκαθιστά την πρωτοφανή αδικία που προκλήθηκε, καθώς το κόστος δεν είναι απαγορευτικό για τον προϋπολογισμό, αποδεικνύοντας έτσι την έμπρακτη στήριξη και αναγνώρισή της στο θεσμό της οικογένειας, όπως και στη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του εκρηκτικού δημογραφικού προβλήματος.
Υπενθυμίζεται ότι πέρσι με επιστολή του προς τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής   ο Γιάννης Σγουρός είχε προτείνει τη διεξαγωγή ειδικής συζήτησης για το θέμα και την παροχή νομικής συνδρομής στα συλλογικά όργανα τρίτεκνων και πολυτέκνων για την άσκηση ένδικων μέσων κατά της ΚΥΑ, αίτημα που δεν έγινε αποδεκτό από τη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου