ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο.Α.Ε.Ε.


ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟΝ ΕΦΚΑ 26 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019


Σήμερα Τρίτη 26/3/2019  πραγματοποιούμε από τις 7.00 π.μ. κατάληψη στο κτίριο υπηρεσιών του ΕΦΚΑ  Σατωβριάνδου 18 Ομόνοια, όπου μεταξύ άλλων στεγάζεται και το «υπό διαρκή μεταφορά» τ. ΤΑΝΠΥ, καταγγέλλοντας την ανευθυνότητα και την πλήρη έλλειψη σεβασμού της Διοίκησης τόσο απέναντι στους εργαζόμενους όσο και απέναντι στους ασφαλισμένους.
Πριν από περίπου πέντε χρόνια λοιπόν, η Διοίκηση του ΟΑΕΕ αποφάσισε χωρίς κανένα σχέδιο και όπως αποδείχτηκε κανένα ουσιαστικό λόγο, να «μετακομίσει» τους εργαζομένους του πρώην του τ. ΤΑΝΠΥ (Ταμείο Ναυτικών Πρακτόρων) από το ιδιόκτητο κτίριο του Πειραιά στην Ομόνοια και συγκεκριμένα στη Σατωβριάνδου 18.
Τώρα η Διοίκηση του ΕΦΚΑ φαίνεται πως έχει αποφασίσει να τους “ξαναμετακομίσει”  σε ένα κτίριο στην Πειραιώς 28, το οποίο μόνο κατάλληλο για να εργαστείς δεν είναι (σ.σ.: αυτά βεβαίως είναι «ψιλά γράμματα» για την Κυβέρνηση και τη Διοίκηση του Ταμείου-έκτρωμα, καθώς βασική τους έγνοια είναι η ισοπέδωση της κοινωνικής ασφάλισης, των εργαζομένων και των ασφαλισμένων).
Το συγκεκριμένο κτίριο βρίθει προβλημάτων, τα οποία εντείνονται δεδομένου πως υπάρχουν κι άλλοι ιδιοκτήτες στο κτίριο και η διαχείριση είναι… ανύπαρκτη. Αυτό, πέραν των άλλων προβλημάτων δημιουργεί επιπλέον δυσχέρειες με την καθαριότητα και την συντήρηση των κοινόχρηστων χώρων (επίσης ανύπαρκτες), τη γενικότερη εγκατάλειψη του κτιρίου και την απουσία φύλαξης. Σε λίγο καιρό ωστόσο θα χρειαστεί να μετακομίσουν ξανά, αφού σύμφωνα με τους σχεδιασμούς!!!!! των διοικούντων θα δημιουργηθούν οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ σε όλη την Ελλάδα. Δηλαδή εκτός των άλλων προκύπτει και αχρείαστη δαπάνη δεκάδων χιλιάδων ευρώ.
Η δικαιολογία της Διοίκησης για τη νέα «προσφυγιά» των εργαζομένων είναι πως θέλει να δημιουργήσει στο κτίριο της Σατωβριάνδου «Επιτελική Γ. Διεύθυνση» για τα Έσοδα. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι, υπάρχει ο πρώτος όροφος κενός κι ανεκμετάλλευτος, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορούσε να τον αξιοποιήσει. Δυστυχώς όμως παρά τα τεράστια προβλήματα του ασφαλιστικού συστήματος, τη μεγάλη καθυστέρηση στην έκδοση των συντάξεων κλπ, οι διοικούντες και οι ημέτεροι νοιάζονται μόνο για το κυνήγι επιτελικών θέσεων και συνακόλουθα για το «χωροταξικό» κυνήγι απαιτώντας δικά τους γραφεία ή κτίρια με το ανάλογο προσωπικό! Όλα τα υπόλοιπα που δεν τους αφορούν άμεσα, τα γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους!
Απαιτούμε λοιπόν τη ματαίωση της μεταφοράς του ΤΑΝΠΥ – ας μη γίνει μια φορά  το καπρίτσιο κάποιων υπηρεσιακών παραγόντων – και την υιοθέτηση της πρότασης που έχουμε ήδη καταθέσει στη Διοίκηση και η οποία καλύπτει απόλυτα τις ανάγκες όλων των υπηρεσιών που στεγάζονται σήμερα στο συγκεκριμένο κτίριο.
«Παρεμπιπτόντως» το νεοκλασικό Μέγαρο – κόσμημα του ΤΑΝΠΥ στον Πειραιά (κτίριο – φιλέτο στη γλώσσα της πιάτσας) παραμένει κλειστό και αναξιοποίητο μέχρι σήμερα. Ανυπομονούμε λοιπόν πότε και με πιο τρόπο θα «αξιοποιηθεί» από τη Διοίκηση του ΕΦΚΑ.

Για το Δ.Σ. του Π.Σ.Ε. - Ο.Α.Ε.Ε.

           Ο Πρόεδρος                                                              Ο Γεν. Γραμματέας

     Καρύδας Παντελής                                                         Κολιόπουλος Ηλίας   

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου