Κρήτη: Γενικό μπλακ άουτ σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο - Έκρηξη σε υποσταθμό της ΔΕΗ


kriti01-mesa

Προβλήματα από το μπλακ άουτ στους νομούς Ηρακλείου - Ρεθύμνου, καθώς και περιοχές των Χανίων και του Λασιθίου - Εγκλωβίστηκαν άνθρωποι σε ασανσέρ - Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί - Αγώνας δρόμου για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης
Πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στη μονάδα της ΔΕΗ στα Λινοπεράματα στο Ηράκλειο της Κρήτης, αφήνοντας χωρίς ρεύμα τους νομούς Ηρακλείου και Ρεθύμνης, καθώς και περιοχές του Λασιθίου και των Χανίων.
Η φωτιά, σύμφωνα με τις πληροφορίες, προκλήθηκε από έκρηξη σε μετασχηματιστή της ΔΕΗ στον ΑΗΣ Λινοπεραμάτων, προκαλώντας γενικό μπλακ άουτ.
Η Πυροσβεστική ανέφερε ότι η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι. Από την πρώτη στιγμή στο σημείο έσπευσαν  δέκα οχήματα με 30 πυροσβέστες, όλη η 3η ΕΜΑΚ, άνδρες της αστυνομίας, του λιμενικού αλλά και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.
Οι τεχνικοί της ΔΕΗ δίνουν μάχη για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης,  ενώ εκτιμάται ότι μέχρι τις 15.30 το μεσημέρι θα έχει επανέλθει πλήρως το ρεύμα.
Όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης δεν υπήρξαν τραυματισμοί από την έκρηξη στον υποσταθμό της ΔΕΗ.
4752672
Να σημειωθεί πως στην επιχείρηση εργάζονται 250 άτομα.
Φωτιά σε ασανσέρ κλινικής από βραχυκύκλωμα
Η μεγάλη έκρηξη στον υποσταθμό της ΔΕΗ προκάλεσε και βραχυκύκλωμα σε γεννήτρια σε κλινική του Ηρακλείου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το βραχυκύκλωμα δημιούργησε μία μικρής έντασης φωτιάς στο ασανσέρ της κλινικής την ώρα που βρισκόταν μέσα άτομα.
Στο σημείο έσπευσε δύναμη της πυροσβεστικής που απεγκλώβισε τα άτομα ενώ έσβησε γρήγορα την εστία φωτιάς η οποία ευτυχώς δεν επεκτάθηκε.
Αποκαθίσταται σταδιακά η ηλεκτροδότηση στο Ρέθυμνο
Αποκαθίσταται σταδιακά η παροχή ρεύματος στο νομό Ρεθύμνου, με πρώτες παροχές την πόλη και το Δήμο Ρεθύμνης, χωρίς μέχρι αυτή την ώρα να έχουν αναφερθεί ζημιές ή σοβαρά προβλήματα από τη διακοπή του ρεύματος λόγω του γενικού μπλακ άουτ.
Αμέσως μετά την πλήρη ηλεκτροδότηση θα ελεγχθούν αντλιοστάσια και μηχανισμοί που βοηθούν στην καθημερινότητα των πολιτών και τη λειτουργία του νομού, ενώ απο πλευράς του ΕΚΑΒ δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα με πολίτες οι οποίοι να χρειάζονται μηχανήματα υποστήριξης, όπως για παράδειγμα οξυγόνο και βηματοδότες.
Αναστάτωση και σε Χανιά - Λασίθι
Στα Χανιά, το ρεύμα κόπηκε στις 12:05 προκαλώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο στο κέντρο της πόλης καθώς τα φανάρια τέθηκαν εκτός λειτουργίας.
Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, σταδιακά αποκαθίσταται η ηλεκτροδότηση στα Χανιά, μέσω του σταθμού παραγωγής στην Ξυλοκαμάρα.
Παράλληλα, δεν είναι λίγοι οι πολίτες που εγκλωβίστηκαν σε ασανσέρ λόγω της διακοπής.
Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ Κρήτης, από τη διακοπή της ηλεκτροδότησης δεν αναφέρθηκαν προβλήματα με πολίτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας. Ωστόσο, μονάδες του ΕΚΑΒ βρίσκονται σε ετοιμότητα προκειμένου αν χρειαστεί να παράσχουν κάθε βοήθεια κυρίως σε ασθενείς που χρειάζονται μηχανική υποστήριξη.
Ακόμη, στην Ιεράπετρα για περισσότερα απο 45 λεπτά, υπήρξε διακοπή στην ηλεκτροδότηση, ενώ προβλήματα υπήρξαν και στη Σητεία.
Φωτογραφίες από την περιοχή δείχνουν πυκνό μαύρο καπνό να αναδύεται από τον περιβάλλοντα χώρο του υποσταθμού.
Η μονάδα στα Λινοπεράματα ηλεκτροδοτεί μεγάλο μέρος της ανατολικής Κρήτης και συνεπώς μπορεί να υπάρξουν ευρύτερα προβλήματα στην παροχή ρεύματος, ειδικά σε περιοχές όπου δεν υπάρχουν υποσταθμοί.
dei3_2


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου