Έκτακτο κοινωνικό μέρισμα: Μοιράζει λεφτά η κυβέρνηση εν όψει Πάσχα

Ο υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος, μιλώντας το σε ραδιοφωνικό σταθμό, όχι μόνο δεν διέψευσε τις πληροφορίες περί καταβολής 250 ευρώ στους δημοσίους υπάλληλους και 200 ευρώ στους συνταξιούχους, εν είδει επιδόματος το Πάσχα, αλλά παρέπεμψε στον Πρωθυπουργό.
Συγκεκριμένα τόνισε ότι  τις σχετικές ανακοινώσεις τις κάνει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας σημειώνοντας ότι υπάρχει η σχετική ευχέρεια.
Να θυμίσουμε, ότι στον φετινό προϋπολογισμό υπάρχει ένα «ορφανό» ποσό ύψους 658 εκατ. που είναι καταχωρημένο και… αναζητεί αποδέκτες.
Οι πληροφορίες για τον προεκλογικό «μποναμά», συνολικού ύψους 658 εκατομμυρίων ευρώ, που σχεδιάζει να δώσει η κυβέρνηση ενόψει Πάσχα σε συνταξιούχους και δημοσίους υπαλλήλους, διέρρευσαν στην εφημερίδα «Real News».
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, πρόκειται για τη χορήγηση ενός εφάπαξ ποσού, για 3 εκατομμύρια συνταξιούχων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και δημοσίων υπαλλήλων, το οποίο θα έρθει να συμπληρώσει το κενό του κομμένου δώρου Πάσχα ή του επιδόματος αδείας, ακόμη και αν δεν εκδοθούν οι σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το σχέδιο που επεξεργάζονται τα υπουργεία προβλέπει χορήγηση 250 ευρώ στους δημοσίους υπαλλήλους και 200 ευρώ στους συνταξιούχους.
Σημειώνεται, ότι κυβερνητικός αξιωματούχος, μιλώντας στη «Real News», επιβεβαίωσε ότι τα επιτελεία των υπουργείων έχουν βγάλει τα «κομπιουτεράκια», προκειμένου να υπολογίσουν το κόστος μιας τέτοιας ενέργειας, σημειώνοντας ότι η εφαρμογή του σχεδίου εν τέλει θα κριθεί από τις δυνατότητες της χώρας.
Κατηγορηματική, ωστόσο, είναι η διάψευση της κυβέρνησης.
Το θέμα εντούτοις αναμένεται να διαχειριστεί το ίδιο το Μαξίμου, όπως έχει πράξει και στο παρελθόν με αντίστοιχα ζητήματα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν έχει ληφθεί τελική απόφαση, ωστόσο, είναι θέμα πολιτικής βούλησης κι αναζητείται το κονδύλι που θα το υλοποιήσει. Τέλος, αν κι εφόσον δοθεί το επίδομα, δεν έχει διευκρινιστεί εάν θα έχει μόνιμο ή προσωρινό χαρακτήρα. 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου